Бившият главен прокурор Иван Гешев реши да се оплаче за

...
Бившият главен прокурор Иван Гешев реши да се оплаче за
Коментари Харесай

Иван Гешев: Управляващата коалиция бързаше да спази графика на задкулисието

Бившият основен прокурор Иван Гешев реши да се оплаче за следващ път от своето премахване от управителната служба, като упрекна ръководещите в задкулисие.

В обява в профила си във Фейсбук той насочва остри рецензии към политиците и акцентира, че Висшият правосъден съвет е нелигитимен да избере нов основен прокурор, само че законен да го освободи.

" Официално ръководещата коалиция, която импровизирано не е коалиция, съобщи, че Висшият правосъден съвет е нелигитимен да избере нов основен прокурор. Но същият този Висш съдебен съвет съгласно същата тази коалиция бил законен да ме в профил като основен прокурор ", показва той.

По думите му всичко това е част от " бързането да се съблюдава графика на задкулисието ".

Коментарът му идва ден, откакто ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната-Демократична България " и Движение за права и свободи излязоха с общ апел към Висш съдебен съвет да спре стартирана продецура по желание на нов основен прокурор.

" Явното тъпчене на законите и разпоредбите дори към този момент не се прикрива даже от обикновено възпитание. Може би, тъй като презрението към българския народ и възприятието за безотговорност ги кара да мислят, че хората не виждат или не ги интересува това. Или може би, тъй като считат, че към този момент са възстановили тоталитарните времена ", продължава с нападките Гешев.

Гешев беше отхвърлен от поста на държавен обвинител на 15 юни след решение на Висш съдебен съвет, а единствено ден, откакто то беше узаконено от президента Румен Радев, неговото място зае Борислав Сарафов в ролята си на краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР