Бившият главен прокурор Иван Гешев поздрави своите последователи в профила

...
Бившият главен прокурор Иван Гешев поздрави своите последователи в профила
Коментари Харесай

Гешев пусна картичка със свой цитат, за да честити празника на християнското семейство

Бившият основен прокурор Иван Гешев поздрави своите почитатели в профила си във Фейсбук във връзка празника на християнското семейство, като показа с тях обработена фотография със собствен личен откъс.

Мисълта, сложена в кавички, гласи: " Днес фамилията е единствената работеща институция в страната. Нека да го пазим и почитаме ".

На 21 ноември Българската православна черква отбелязва Въведение Богородично - който е прочут и като Ден на християнското семейство.

Гешев честити празника, макар че самият той мъчно влиза в дадената от него идея за " християнско семейство ", която по думите му се състои " от мъж и жена " според българската конституция. Гешев е татко на две дъщери от Детелина Ханчева, с която няма подписан брак.

Въпреки това някогашният основен прокурор от дълго време " брани " християнското семейство. При оповестяването на своето ново патриотично придвижване " Справедливост за България " той заключи, че главните полезности на обявилата се за консервативна организация се състоят в думите: " Бог, родно място, семейство ".

Познанията му в религиозните поверия обаче наподобява не са чак толкоз положителни. В приветствената си " Фейсбук картичка " Гешев носи червен конец на дясната си ръка. Такъв постоянно се връзва за здраве, шанс или срещу уроки, само че в действителност православната черква е против носенето на сходни знаци и талисмани. Това е по този начин, тъй като тези обичаи са отвън християнската символика и най-често са свързани с езичеството и се практикуват от разнообразни типове секти.

Все отново в обичайна българска просвета аления коне се свързва и с други поверия, датиращи от хилядолетия, в това число че защищава от зли сили, уроки и вълшебства.

Във връзка с християнските знаци Гешев наподобява няма добър нюх и за цветовете, защото споделената фотография е в сиво-черни тонове, а той самият е облечен в тъмни облекла. Не се изисква спомагателна прокурорска инспекция, с цел да е ясно, че в Библията да вземем за пример черният цвят символизира страданието и гибелта и може би не е най-хубавият избор за приветствен адрес.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР