Бившият главен изпълнителен директор на Wirecard Маркус Браун е бил

...
Бившият главен изпълнителен директор на Wirecard Маркус Браун е бил
Коментари Харесай

Бившият шеф на Wirecard Маркус Браун e арестуван

Бившият основен изпълнителен шеф на Wirecard Маркус Браун е бил арестуван от полицията във връзка следствието за изчезналите 1,9 милиарда евро счетоводния баланс на компанията, заяви прокуратурата  в Мюнхен, представена от Маркетоуч.

Браун подаде оставка в петък, откакто компанията за обработка на онлайн заплащания отсрочи за четвърти следващ път представянето на финансовия си доклад за 2019 година Това се случи, откакто инспектори от Ernst & Young (ЕY) осведомиха компанията, че не могат да намерят доказателства за съществуването на банкови салда по доверителни сметки на компанията в размер на 1,9 милиарда евро.

По-късно през днешния ден Браун ще бъде изправен пред арбитър, който ще реши дали да го задържи за непрекъснато.

Прокуратурата упрекна Браун, че е надписал счетоводния баланс на компанията, с цел да я направи по-привлекателна за вложители и клиенти.

Вчера от управителния съвет на Wirecard обявиха, че изчезналите близо 2 милиарда евро от счетоводния баланс на компанията „ евентуално не съществуват “. Няколко часа по-късно компанията разгласи, че е уволнила члена на борда на шефовете Ян Марсалек, които по-рано бе изпратен в насилствен отпуск. Германската осведомителна организация DPA заяви, че Марсалек е отговарял за ежедневните интервенции на компанията, в това число и в района на Югоизточна Азия, където най-вероятно е била осъществена измамата.

Две филипински банки - Bank of the PhilippineIslands(BPI) и BDO Unibank, които съгласно документи на Wirecard са отговаряли за доверителните сметки, по които липсват 1,9 милиарда евро, обявиха, че нямат никакви връзки с немската компания.

Проблемите на Wirecard евентуално ще се отразят и на дългогодишния ù инспектор  EY. Юридически специалисти чакат одиторската компания да бъде залята от вълна от правосъдни каузи от името на акционерите в Wirecard, които упрекват EY в пропуски в наблюдението на салдото на немската компания.

Former Wirecard Chief Executive Markus Braun arrested on suspicion of falsifying revenue, prosecutors say https://t.co/heL3KMP5vrpic.twitter.com/6WgYjGzxNq

— Reuters (@Reuters) June 23, 2020
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР