Бившият главен изпълнителен директор на Starbucks Хауърд Шулц се оттегля от борда на директорите

...
Starbucks обяви в сряда, че основателят Хауърд Шулц се оттегля
Коментари Харесай

Starbucks обяви в сряда, че основателят Хауърд Шулц се оттегля от борда на директорите, но името на бившия председател ще остане наоколо.

Въпреки че Шулц се пенсионира, Starbucks му дава титлата "пожизнен почетен председател".

Шулц се оттегля като част от планиран преход, се казва в изявление на Starbucks. Преди това той се оттегли от поста главен изпълнителен директор през март, когато служителите в магазини в цялата страна започнаха да се обединяват в синдикати. Това беше третият път, когато Шулц изпълнява ролята на главен изпълнителен директор.

„Очаквам с нетърпение да подкрепя това следващо поколение лидери, които да управляват Starbucks в бъдещето като клиент, поддръжник и защитник в моята роля на почетен председател“, каза Шулц в изявлението.

От Starbucks казаха, че Шулц използва пенсионирането си, за да се съсредоточи върху съпругата си Шери и върху „редица от филантропски и предприемачески инвестиции“.

Кафе гигантът избра Вей Джан, старши съветник на Alibaba Group и който беше президент на Alibaba Pictures Group, в борда си от 1 октомври.

Новият главен изпълнителен директор на Starbucks, Лаксман Нарасимхан, пое управлението от Шулц през март 2023 г. Шулц влезе в ролята на временен изпълнителен директор през април 2022 г.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР