Бившият главен изпълнителен директор на McDonald’s, Стив Истърбрук, е изплатил

...
Бившият главен изпълнителен директор на McDonald’s, Стив Истърбрук, е изплатил
Коментари Харесай

Бившият шеф на McDonald's върна 105 млн. долара на компанията

Бившият основен изпълнителен шеф на McDonald’s, Стив Истърбрук, е изплатил над 105 млн. $ под формата на дялово присъединяване и пари в брой на колоса за бързо хранене, откакто стана ясно, че излъгал за степента на непозволеното си държание, до момента в който заемал управителния пост, съобщи „ Асошиейтед Прес “.

„ По време на мандата си като основен изпълнителен шеф от време на време не успявах да подкрепям полезностите на McDonald’s и да извърша някои от отговорностите си като водач на компанията “, разяснява Истърбрук в изказване, квалифицирано от компанията. Той се извини на сътрудниците си, Борда на шефовете, притежателите на франчайз и доставчиците.

Веригата заведения за хранене уволни Истърбрук в края на 2019 година, откакто той призна, че обменял видеоклипове и текстови известия в своя връзка със чиновник. Тогава шефът сподели на компанията, че няма други сходни случаи и инспекция на мобилния му телефон, наподобява, потвърждаваше това.

Бордът на McDonald’s утвърди съглашение за преустановяване на връзките „ без причина “, с което разреши на Истърбрук да резервира десетки милиони под формата на акции и други обезщетения.

През юли 2020 година компанията получи неизвестен сигнал от чиновник, в който се твърди, че някогашният началник е имал полова връзка с различен чиновник. След следствие връзката бе доказана, както и други две полови връзки от годината преди уволнението на изпълнителния шеф. Истърбрук премахнал доказателства за тези връзки от телефона си.

След това Бордът осъди Истърбрук през август 2020 година, заявявайки, че не би го уволнил без причина, в случай че е знаел за степента на непозволеното му държание. McDonald’s изиска връщане на предоставен дялов капитал, предоставени през 2018 и 2019 година, защото съгласно съглашението за делене на Истърбрук беше ясно, че той ще бъде лишен от тези привилегии, в случай че компанията реши, че е взел участие във „ нездравословно държание “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР