Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд, известен като

...
Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд, известен като
Коментари Харесай

Местят основателят на FTX във Федерален затвор в Калифорния

Бившият основен изпълнителен шеф на FTX Сам Банкман-Фрийд, прочут като СБФ, е изместен от Metropolitan Detention Center (MDC) в Бруклин във федерален затвор в Калифорния, макар молбата му да остане в Ню Йорк по време на процеса на обжалване.

Този ход ще го приближи до дома на родителите му покрай Станфордския университет.

Вероятната дестинация за Банкман-Фийрд е Федералната изправителна институция (FCI) в Мендота, Калифорния. Адвокатите му упорстваха той да остане в Ню Йорк, с цел да улеснят обжалването на присъда от 25 години затвор, само че не съумяха. Той беше осведомен за прехвърлянето няколко дни преди да се случи рано сутринта в сряда.

От август 2023 година СБФ е арестуван в MDC в Бруклин, откакто гаранцията му беше анулирана заради обвинявания в заплашване на очевидци. Трансферът в Северна Калифорния следва изгонването му от Бахамските острови през 2022 година и цели да го сложи по-близо до фамилията му.

През март 2024 година федерален арбитър призна Банкман-Фрийд за отговорен свързани с това, че е присвоил $8 милиарда от клиенти на FTX за лична приложимост.

Правното състояние на някогашния шеф на FTX се следи от близко след ареста му. Неговите сътрудници, в това число Райън Саламе, Каролайн Елисън, Гари Уанг и Нишад Сингх, се признаха за отговорни по разнообразни обвинявания и чакат присъда. Явяването на Саламе в съда е планувано за 28 май 2024 година

Ако Банкман-Фрийд бъде изместен във FCI, той ще бъде на към 200 километра от родителите си. В оборудването са настанени 931 пандизчии и включва както затвор със междинна степен на сигурност, по този начин и лагер с минимална степен на сигурност.

В момента местоположението на СБФ хипотетично е в разпределителен център в щата Оклахома в очакване за окончателното му пренасяне.

Предвид продължителността на присъдата му е евентуално да бъде настанен в поделение със междинна степен на сигурност. Федералното бюро на пандизите не е удостоверило детайлности за прехвърлянето му, базирайки се на опасения за сигурността и поверителността. Неговият представител Марк Ботник уточни, че Мендота е допустимо място, само че не го удостовери като дефинитивно.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР