Бившият главен изпълнителен директор на FTX, Сам Банкман-Фрийд, е осъден

...
Бившият главен изпълнителен директор на FTX, Сам Банкман-Фрийд, е осъден
Коментари Харесай

115 години затвор грозят основателят на FTX – какво следва?

Бившият основен изпълнителен шеф на FTX, Сам Банкман-Фрийд, е наказан по седем обвинявания, в това число за машинация и скрит план за пране на пари.

Процесът, почнал през октомври, завърши след малко четиричасово разискване от страна на правосъдните заседатели.

Марк Коен, юристът на Банкман-Фрийд, изрази почитание към решението на правосъдните заседатели, само че изрази отчаяние от резултата. Той акцентира на твърдото разбиране на създателя на FTX, че е почтен, и на уговорката му пламенно да оспорва обвиняванията.

Прокурорът на Съединени американски щати за Южния окръг на Ню Йорк, Дамян Уилямс, акцентира древността на сходни лъжливи практики, без значение от относително скорошната поява на промишлеността на криптовалутите и нейните участници като Банкман-Фрийд.

Изслушването на Банкман-Фрийд за изговаряне на присъда е планувано за 28 март. Крайният период за подаване на обвързваните с него документи от екипа му е 27 февруари, а отбраната разполага с време до 15 март. Съдия Люис Каплан даде на отбраната период до 20 ноември за подаване на молби след процеса, а прокурорите имат период до 11 декември. И двете групи юристи би трябвало да показват всички отговори на тези молби до 18 декември.

Правителството на Съединени американски щати е длъжно да осведоми арбитър Каплан по отношение на петте спомагателни обвинявания против Банкман-Фрийд, които включват обвинявания за финансиране на предизборни акции. Макар че даренията за акцията бяха упоменати по време на показанията на някогашния инженер на FTX Нишад Синг, арбитър Каплан разясни, че обвиняванията в машинация са били единственият фокус на процеса против Банкман-Фрийд през октомври.

Първоначалното обвиняване на създателят на FTX повдигнато през декември 2022 година от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, включваше обвиняване за финансиране на предизборни акции.

Банкман-Фрийд евентуално е застрашен от оптималната присъда от 115 години затвор, макар че към момента не е несъмнено дали Каплан ще изиска най-тежкото наказване.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР