Бившият главен дизайнер на Apple Джонатан Пол Джони“ Айв и

...
Бившият главен дизайнер на Apple Джонатан Пол Джони“ Айв и
Коментари Харесай

Джони Айв представи грамофона Linn Sondek LP12-50 с уникален дизайн и цена $64 000

Бившият основен дизайнер на Apple Джонатан Пол „ Джони “ Айв и неговата компания LoveFrom се върнаха към хардуерния дизайн на разнообразни устройства. Първият артикул на Айв е винилов грамофон.

LoveFrom е помогнала на компанията Linn да сътвори специфична версия на Sondek LP12 за 50-годишнината на производителя. Интересно е, че LoveFrom работи гратис, защото Айв се възхищава на екипа на Linn.

Съобщава се, че двата екипа дружно са проучили Sondek LP12 и в последна сметка не са съумели главно да трансформират модела заради опасения от резултата на сходни промени върху качеството на звука. Така че специфичната версия на плейъра наподобява съвсем по същия метод като общоприетата версия, само че, несъмнено, има доста промени в детайлите.

Linn се заема с създаването на звуковите детайли на Sondek LP12-50, а LoveFrom – с цялостния дизайн. Някогашните остроъгълни съставни елементи на грамофона са изгладени, пластмасовият ключ за включване е сменен с алуминиев кръг, а за капака са създадени нови шарнири, които могат да го държат отворен под всевъзможен ъгъл

Полученият в последна сметка модел Sondek LP12-50 коства впечатляващите 60 000 $ и ще бъде създаден единствено в 250 бройки.

Айв и LoveFrom са работили по Linn Sondek LP12-50 гратис и сред двете компании не е имало контракт или друго финансово съглашение. „ Значителен % от работата ни се прави само от обич към нея„, сподели Айв, като напомни, че LoveFrom печели пари от дълготрайните си контракти с компании като Airbnb и Ferrari.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР