Бившият германски канцлер призна, че към края на мандата ѝ

...
Бившият германски канцлер призна, че към края на мандата ѝ
Коментари Харесай

Меркел изрази съжаление, че към края на мандата ѝ влиянието ѝ върху Путин е намаляло

Бившият немски канцлер призна, че към края на мандата ѝ опциите ѝ да въздейства на съветския президент Владимир Путин сензитивно са отслабнали, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6036
" Беше ясно, че няма да съм канцлер още дълго и по тази причина просто би трябвало да призная, че разнообразни опити (да се преговаря) предходната година не дадоха никакъв резултат ", сподели тя в изявление за изданията от немската медийна група " Редакционснецверк Дойчланд ".

Меркел, която беше канцлер на Германия в продължение на 16 години, беше известна с това, че поддържаше контакт с Путин даже през сложни интервали и се стремеше връзката в никакъв случай да не прекъсва.

Тя се отдръпна от поста си след миналогодишните парламентарни избори.

От дистанцията на времето, Меркел сподели, че Путин към този момент не е имал предпочитание да се провежда среща на върха в по този начин наречения нормандски формат, който включва Русия, Украйна, Германия и Франция.

" От друга страна, и аз не съумях да основа някакъв спомагателен руско-европейски спорен формат по въпросите на европейската сигурност към към този момент съществуващия нормандски формат ", съобщи някогашният канцлер. 

Помолена да разяснява, дали би се наела да посредничи в спора, тя отговори следното: " В момента подобен въпрос не стои ".

Войната стартира на 24 февруари и по тази причина Меркел не изключва опцията Путин да е чакал тя да освободи поста си, преди да нападне прилежаща Украйна.

Бившият канцлер съобщи, че напускането ѝ фактически може да е изиграло допринасяща роля, само че добави и други вероятни фактори, като да вземем за пример " изборите във Франция, изтеглянето на войските от Афганистан и застоя в осъществяването на Минските съглашения ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР