Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер отказа да прекъсне контактите си

...
Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер отказа да прекъсне контактите си
Коментари Харесай

Шрьодер: Ще продължа да си говоря с Путин

Бившият немски канцлер Герхард Шрьодер отхвърли да прекъсне контактите си с съветския президент Владимир Путин. Той съобщи това в изявление за в. " Франкфуртер Алгемайне цайтунг ".

" Няма да се откажа от опцията да беседвам с президента Путин ", сподели той.

Бившият канцлер също по този начин акцентира, че ситуацията на украинските бойци и цивилни жители може да бъде облекчено единствено посредством дипломатическо решение.
 Герхард Шрьодер се отхвърли от
Герхард Шрьодер се отхвърли от " Газпром "

Германският канцлер Олаф Шолц прикани Шрьодер да напусне и другите си постове в Русия

На 10 март вестник " Политико " цитира източници, съгласно които Шрьодер, който беше канцлер от 1998 до 2005 година, е дошъл в Москва, с цел да се срещне с Путин.

Вестникът показва, че визитата в Русия е " част от посредническите старания " на някогашния канцлер за разрешаване на обстановката в Украйна.

" Билд " пък писа, че Шрьодер се е срещнал в Москва с предприемача Роман Абрамович и президентския консултант Владимир Медински.
 Шрьодер напусна
Шрьодер напусна " Роснефт "

Екологичен потенциал изиска да му бъдат наложени наказания

Герхард Шрьодер неведнъж е подложен на критика във Федерална Република Германия за връзките си с Русия. В началото на март канцлерът Олаф Шолц го прикани да се отдръпна от всички постове в съветските държавни компании. По това време Шрьодер беше ръководител на борда на шефовете на " Роснефт " и също по този начин е ръководител на комитета на акционерите на " Северен поток 2 " AД. През май той подаде оставка от борда на шефовете на " Роснефт " и също по този начин отхвърли предложение да се причисли към борда на шефовете на " Газпром ".

Освен това немският министър на финансите Кристиан Линднер прикани за преустановяване на държавната поддръжка за Шрьодер, като дефинира като немислимо някогашният канцлер да продължава да живее с парите на данъкоплатците.
 Германия затваря офиса на Шрьодер
Германия затваря офиса на Шрьодер

Решението е поради околните му връзки с съветския президент

През месец май Бундестагът уволни чиновниците и спря работата на кабинета на Шрьодер. Телевизионният канал ARD посочи, че по този метод публично са прекъснати и пълномощията на някогашния канцлер.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР