Бившият германски канцлер Ангела Меркел защити политиката си спрямо Русия

...
Бившият германски канцлер Ангела Меркел защити политиката си спрямо Русия
Коментари Харесай

Меркел: Нямах достатъчно власт за влияние над Путин

Бившият немски канцлер Ангела Меркел отбрани политиката си по отношение на Русия преди февруарската инвазия в Украйна, като сподели, че е изчерпала властта си, с цел да повлияе на Владимир Путин.

Тя сподели, че се е пробвала да свика европейски договаряния с съветския президент и френския президент Еманюел Макрон през лятото на 2021 година

„ Но нямах силата да реализира своето “, сподели тя пред Spiegel news.

„ Наистина всички знаеха: през есента тя ще си отиде “, сподели тя.

След четири мандата като канцлер Меркел напусна поста през декември. Тя направи последно посещаване в Москва през август 2021 година и сподели пред немското списание, че „ чувството е доста ясно: „ По отношение на политиката на властта с вас е свършено “.

Тя добави, че " за Путин единствено властта има значение ".

Беше значимо, че за последната им среща Путин докара със себе си външния министър Сергей Лавров, сподели тя. Преди това те са се срещали без медиатори, означи тя.

В светлината на нашествието на президента Путин - предшествана от седмици на солидно военно струпване по границите на Украйна - мнозина настояват, че Меркел и други водачи на Европейски Съюз е трябвало да възприемат по-твърд метод към Кремъл.

Експерт по външна политика в нейната Християндемократическа партия (ХДС), депутатът Родерих Кизеветер, е измежду тези, които споделят, че е знаела, че господин Путин се пробва да раздели и отслаби Европа, само че тя има вяра, че " меката мощ " е верният метод. Преди нахлуването той твърди, че Германия е прекомерно подвластна от съветския газ.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР