Бившият германски канцлер Ангела Меркел лично е блокирала доставките на

...
Бившият германски канцлер Ангела Меркел лично е блокирала доставките на
Коментари Харесай

Меркел лично е отказала на Зеленски доставка на оръжие за Украйна

Бившият немски канцлер Ангела Меркел персонално е блокирала доставките на оръжия на НАТО за Украйна, заяви „ Билд “, базирайки се на свои източници.

По-рано украинският министър на защитата Алексей Резников упрекна държавното управление на Меркел, че е попречило на Киев да закупи голямокалибрени пушки и автомати за заличаване на дронове посредством Агенцията за поддръжка и поръчки на Алианса (NSPA).

Берлин е употребявал правото си на несъгласие през май, като е блокирал доставките на американски автомати Barrett и литовски противодронови оръжия, за които Киев към този момент е платил. В същото време държавното управление на Меркел, съгласно източника, е принудило Нидерландия да поддържа решението, с цел да не се основава усещането, че " тя е единственият съперник на продажбата ".

Според „ Билд “ през август президентът Владимир Зеленски персонално е помолил Меркел по време на визитата ѝ в Киев да анулира възбраната за доставки. Според един от присъстващите на срещата обаче тогавашният канцлер е декларирал с " мразовит глас ", че това е " изключено ".
Зеленски изиска директни договаряния с Русия за преустановяване на осемгодишната война
Украинският президент Володимир Зеленски прикани за директни договаряния с Русия за преустановяване на продължаващата към този момент осем години война с...

Берлин е вдигнал ветото си върху прехвърлянето на антидронови оръжия на Киев едвам в края на ноември, до момента в който доставките на американски пушки към момента са блокирани.

Според Резников Киев ще се стреми да придобие оръжията в границите на двустранни съглашения със съдружници като Съединени американски щати, Англия, Литва и Франция.

В средата на ноември представителят на съветския президент Дмитрий Песков означи, че " страните от НАТО би трябвало да спрат да вкарват съвременни оръжия в Украйна, като по този метод я окуражават към безумни дейности " - опит да реши личните си проблеми със мощ.

В началото на декември външният министър Сергей Лавров уточни, че снабдяването на Украйна с оръжие подхранва желанието на Киев да саботира споразуменията от Минск по Донбас.

Позицията на новото немско държавно управление, водено от канцлера Олаф Шолц, към момента не е ясна. Германското министерство на стопанската система, което дава отговор за одобряването или налагането на несъгласие върху износа на оръжия, отхвърли коментар.
Зеленски: Готвят държавен прелом в Украйна на 1 декември
Украинският президент Владимир Зеленски съобщи, че е получил информация за подготовка на държавен прелом в страната на 1 декември. " Ра...

След среща на върха в Ливърпул в неделя външните министри на Г-7 пуснаха изказване, в което приканиха Москва да „ деескалира напрежението, да следва дипломатически канали и да съблюдава интернационалните си задължения “.

Въпреки все по-силните предизвестия на Съединени американски щати за допустима съветска инвазия, Резников, сходно на други украински публични лица, омаловажи непосредствената опасност.

Киев пресметна, че към 100 000 съветски бойци са ситуирани по границите му. Москва обаче строи лагери за до 175 000 души личен състав, съгласно оценките на Съединени американски щати.

Конфликтът би бил злополучие за Европа, като милиони украинци евентуално ще избягат в Европейски Съюз, а големият експорт на зърно от Украйна е заплашен, сподели той.

„ Ще има доста ковчези, които се връщат в Русия “, сподели министърът, добавяйки, че нашествието ще означи „ края на настоящия свят “ и ще отвори „ нова епоха “ без интернационалните правила.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР