Бившият германски канцлер Ангела Меркел, която заемаше поста между 2005

...
Бившият германски канцлер Ангела Меркел, която заемаше поста между 2005
Коментари Харесай

Меркел: Войната в Украйна ще завърши с преговори

Бившият немски канцлер Ангела Меркел, която заемаше поста сред 2005 и 2021 година, съобщи, че въпросът за нейното присъединяване в евентуалния развой на украинско помиряване " не е бил повдиган ", оповестява ТАСС.

В изявление за италианското списание Sette тя призна, че няма визия по какъв начин ще завърши спорът в Украйна.

" Накрая ще приключи с договаряния. Войните нормално приключват на масата за договаряния ", означи някогашният канцлер. " Но има разлика сред натрапен мир - който доста хора, в това число и аз, не желаят да се случи - и открити, другарски договаряния. Нямам какво друго да прибавя ".

Относно политиката на своето държавно управление по отношение на Русия и Украйна, Меркел акцентира, че логиката на нейния развой на взимане на решения " към момента ѝ наподобява рационална ".

" Всичко беше за попречване на война, сходна на спора, който се разпростира в този момент. Не успяхме, само че това не значи, че беше неправилно да опитаме ", означи тя.

След държавния прелом в Украйна през февруари 2014 година започнаха всеобщи митинги в източната част на страната, където рускоезичното болшинство не беше според с новия курс на Киев. В отговор в средата на април същата година украинските управляващи започнаха военна интервенция в Донбас, извършвайки масирани бомбардировки на жилищни региони. Очакваше се Минските съглашения, реализирани през 2014-2015 година, да обезпечат основата за споразумяване на въпроса с Донбас. Те бяха подписани с посредничеството на ОССЕ, Русия, Германия и Франция, напомня ТАСС.

В изявление за немския седмичник Die Zeit от 7 декември тази година Меркел съобщи, че сключването на Минските съглашения е било опит да се даде време на Украйна да укрепне. Тя твърди, че на всички е било ясно, че спорът единствено е замразен и казусът не е решен, " само че това даде на Украйна скъпо време ". Меркел изрази подозрение, че тогава страните от НАТО са били в положение да окажат поддръжка на Киев в степента, в която го вършат в този момент.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР