Бившият германски канцлер Ангела Меркел изрази солидарност с Украйна и

...
Бившият германски канцлер Ангела Меркел изрази солидарност с Украйна и
Коментари Харесай

Меркел коментира войната в Украйна

Бившият немски канцлер Ангела Меркел изрази взаимност с Украйна и назова " варварска " войната, която отприщи Русия против своята съседка, откакто в продължение на месеци резервира безмълвие, което провокираха рецензии на фона на личната й политика във връзка с Москва, предава Ройтерс.

Меркел, заемала канцлерски пост до декември предходната година в продължение на 16 години, сподели, че няма да предлага препоръки в профил , само че поддържа напъните на държавното управление да " откри завършек на тази варварска война ".

" Моята взаимност е с Украйна ", съобщи тя на гала по изпращане на напускащия президент на профсъюзната конфедерация DGB.

Владееща съветски език, откакто е израснала в някогашната Източна Германия, Меркел притегли рецензии от Съединените щати и други за поддръжката за противоречивия газопровод " Северен поток-2 ", предопределен да доставя съветски газ непосредствено до Германия. от нейния правоприемник Олаф Шолц.

Тя също по този начин наблягаше нуждата от продължение на диалозите с съветския президент Владимир Путин даже след анексията на Крим и спора в Източна Украйна, поради които на Русия бяха наложени наказания.

Въпреки че Меркел, реакционер, направи малко изказване малко след нахлуването на Русия през февруари, заявявайки, че няма опрощение за явното нарушаване на интернационалното право, нейното безмълвие от този момент по-скоро поражда въпроси.
 Германия и Франция: Широко затворени очи за опасността от Путинова Русия
Германия и Франция: Широко затворени очи за опасността от Путинова Русия

Гражданските жертви на войната на Путин в Украйна провокираха апели за преоценка на десетителия ангажиране с водач, чиито сили са упрекнати за ужасяващи военни закононарушения

Някои други немски политици, в това число някогашният външен министър Зигмар Габриел, признаха, че политиката на помиряване с Русия може да е била прекомерно оптимистична.

Изправен пред рецензии, че Германия прави прекомерно малко, с цел да помогне на Украйна, Шолц, че Германия ще достави на Украйна системата за противовъздушна защита IRIS-T.

Късно в сряда парламентарната бюджетна комисия разчисти пътя за плануван фонд от 100 милиарда евро , с цел да премине през Народното събрание в петък.
 Германия губи въздействието си в Европа поради войната в Украйна
Германия губи въздействието си в Европа поради войната в Украйна

Но към този момент не се вижда, кой може да я замести
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР