Бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен защити международното

...
Бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен защити международното
Коментари Харесай

Бивш шеф на НАТО защити ядрената сделка с Иран

Бившият общоприет секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен отбрани интернационалното съглашение за иранската нуклеарна стратегия, въпреки да призна, че то "не е идеално ", съобщи ДПА.

"Смятам, че алтернативата е по-лоша, тъй като тя значи, че няма никакъв надзор. Тогава няма да има никакво наблюдаване върху тяхната нуклеарна стратегия и нуклеарните им упоритости ", сподели той в изявление за организацията.

Расмусен приказва пред ДПА в коридорите на почнала през вчерашния ден двудневна конференция в Копенхаген за демокрацията и сигурността.

Ако Иран успее да създаде нуклеарно оръжие, това ще "предизвика доста рискова конкуренция във въоръжаването в района ", предизвести някогашният общоприет секретар на НАТО.

Миналата година Съединени американски щати се отдръпнаха от договорката от 2015 година с Иран и му постановиха наказания. Споразумението обаче към момента се поддържа от европейските страни, Русия и Китай, отбелязва ДПА.

Расмусен окачестви решението на Съединени американски щати да се отдръпват от договорката като опит "да накарат Иран да седне на масата за договаряния. Разбира се, че това е рискована тактика. Но и, естествено, че може да успее ".

Според Расмусен Тръмп ползва метод, сходен на оня, който употребява към Северна Корея. "Необходимо е Съединени американски щати да се концентрират върху координиране на позициите с останалите съдружници, да вземем за пример с европейците ", акцентира той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР