Бившият генерален секретар на НАТО (2009-2014 г.) Андерс Фог Расмусен

...
Бившият генерален секретар на НАТО (2009-2014 г.) Андерс Фог Расмусен
Коментари Харесай

Андерс Фог Расмусен: Няколко страни от НАТО могат да изпратят войски в Украйна

Бившият общоприет секретар на НАТО (2009-2014 г.) Андерс Фог Расмусен счита, че някои страни от алианса може да изпратят войски в Украйна, оповестява ТАСС.

" Ако НАТО не успее да откри явен път за Украйна, има сериозна възможност някои страни да подхващат самостоятелни дейности ", цитира някогашния общоприет секретар на НАТО вестник " Гардиън ". Според Расмусен, в случай че Киев не получи нищо на срещата на върха на НАТО във Вилнюс през юли, Полша и балтийските страни могат да разположат свои сили в Украйна.

Според него е належащо Украйна, за предпочитане преди срещата на върха, да получи писмени гаранции за сигурност отвън НАТО.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи по време на срещата на върха " Букурещ 9 " в Братислава на 6 юни, че на идната среща на върха страните - членки на НАТО, ще се спогодят да усилят помощта за Украйна.

На 7 юни Столтенберг, говорейки в Центъра за нова американска сигурност, акцентира, че към момента е рано да се приказва за вероятния резултат от срещата на върха на НАТО във Вилнюс по въпроса за участието на Украйна в алианса. В същото време генералният секретар още веднъж акцентира, че сегашният приоритет не е въпросът за присъединението на Украйна към НАТО, а успеха на тази страна в спора с Русия. Срещата на върха на НАТО във Вилнюс ще се организира на 11-12 юли.

Инфо: ТАСС

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР