Бившият генерален прокурор Украйна Виктор Шокин заяви, че е имало

...
Бившият генерален прокурор Украйна Виктор Шокин заяви, че е имало
Коментари Харесай

Бивш украински прокурор не изключи намеса на Байдън в опита му за отравяне

Бившият общоприет прокурор Украйна Виктор Шокин съобщи, че е имало опит за отравянето му в Гърция и той не изключи в това да е забъркан предходният американски вицепрезидент Джоузеф Байдън.
„ Според заключението на гръцката клиника, където лежах в реанимацията, аз съм имал две прекъсвания на сърцето. За да ме върнат от оня свят, бяха употребявани дефрибилатори. Прекарах осем денонощия в реанимация и след това ме трансферираха в болничната стая ”, съобщи Шокин пред украинската телевизия " 1+1 ".
Изследванията посочили, че той е бил тровен с живак. По случая Шокин се обърнал към правоохранителните органи на Гърция "
Той не изключва разновидността за намесата на Байдън към опита за отравянето му, въпреки да признава, че тази версия изисква следствие.
Напомняме, че на времето Шокин е разследвал против корупция украинската частна газова компания „ Буризма ”, където като съветник бе назначен Хънтър Байдън, синът на Джо Байдън.
При визитата си в Украйна като вицепрезидент Байдън-старши е упорствал от президента Петро Порошенко да уволни Шокин сякаш за корупция, в противоположен случай Украйна нямало да получи заем от $1 млрд от МВФ, който е командван от Съединени американски щати.
Противниците на Байдън в САЩ подозират, че той е търсил в кавга с Шокин в интерес на сина си. Участието на сина му в украинска компания е спор на ползи, тъй като Байдън е отговарял да Украйна в администрацията на Барак Обама. В момента Байдън е основен кандидат за президентската номинация на Демократическата партия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР