Бившият футболист Самуел Ето'о разкри как Жозе Моуриньо, Марко Матераци

...
Бившият футболист Самуел Ето'о разкри как Жозе Моуриньо, Марко Матераци
Коментари Харесай

Ето`о разкри как Интер го е убедил да напусне Барселона

Бившият футболист Самуел Ето'о разкри по какъв начин Жозе Моуриньо, Марко Матераци и Масимо Морати са го убедили да премине от Барселона в Интер през 2009 година.

„ Ако един път си интерист, ще умреш като подобен. Моуриньо елементарно ме убеди да дойда - прати ми фланелката на Интер с номер 9 и ми написа: „ Тя е твоя и те чака ". Имаше огромна разлика сред предлаганата от Интер заплата и тази, която аз желаех. Така че изумих всички на масата за договаряния. Казах им: „ Нека превърнем изчезналата сума в отборни бонуси, в случай че спечелим Шампионската лига до две години ". Десет месеца по-късно бяхме европейски клубни първенци “, стартира камерунецът пред „ Gazzetta Dello Sport “.

„ Матераци ми беше пратил известие: „ Ако дойдеш в Интер, ще спечелим всичко ". Нямах неговия номер в телефонния ми справочник, тъй че попитах Деметрио Албертини дали той е пратил известието. Наистина беше от Марко. Подобно нещо не ми се беше случвало в цялата ми кариера. Това известие оказа огромно въздействие за моето решение. Също по този начин то породи другарство. Президентът Морати ми се обади малко по-късно и на съвършен френски ми сподели: „ Ето'о, повярвай ми, ще си прекараш ужасно в Интер, ще бъдеш като вкъщи си ". Той се оказа прав ", продължи някогашният нападател.

Triplete con el Barça y luego con el Inter, Eto'o recuerda el 2010 en @Gazzetta_it y como Mourinho le convenció para jugar en Italia. "Me envío una foto de la camiseta con el 9 y me puso: 'Es tuya, te espera' " https://t.co/ULgl5zkbhd
— Pipe Olcina (@PipeOlcina17) May 17, 2020
Той си напомни и гостуванията на Барселона на полуфиналите и на Челси на осминафиналите в Шампионската Лига през 2010, когато „ нерадзурите " завоюваха трофея.

„ Играх като бек единствено в гостуването против Барселона, само че това беше по неотложност. А и това, което си помислих въпросната вечер, беше тъкмо същото, което си мислих цялостен сезон. Когато Тиаго Мота беше изпъден, Моуриньо извика мен и Хавиер Санети. Той ни изясни по какъв начин да се нареждаме на терена. Дори не ми остана време да си дам сметка какъв брой доста би трябвало да търча по фланга. Казах си: „ Нека дам всичко от себе си, пък ще забележим какво ще стане ". След края на мача се бяхме класирали на финала “.

„ Винаги ще помня две неща от вечерта в Лондон против Челси. Речта на Моуриньо преди мача: „ Никой тим, който съм водил, не може да ме бие ". Излязохме на терена с друг вид увереност - не играехме единствено за себе си, само че и за треньора ни. Също по този начин и преодоляването на топката, което направих при гола ми. Тя падаше, а аз си помислих: „ Ако я поемеш добре, елементарно ще вкараш ". Все още виждам пред очите си този надзор на топката. Моята тирада преди финала не беше дълга. Просто споделих: „ Финал не се играе, той се печели. Умираме на терена и се връщаме в Милано с купата. Или умираме, тъй като няма да се върнем в Милано. Затова дано се приберем и да донесем купата с нас ", сподели още Самуел Ето'о.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР