Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Луиш Нани разказа за част

...
Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Луиш Нани разказа за част
Коментари Харесай

Нани разказва: Фърги щеше да ме убие заради една дузпа

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Луиш Нани описа за част от прекарванията си с Алекс Фъргюсън по време на 8-годишния си престой в клуба. През 2007 година “червените дяволи” заплатиха за него 23 млн. паунда, след което той се регистрира с 40 гола и 73 асистенции в границите на 230 дуела за отбора. В началото обаче Нани е изпитвал извънреден боязън от сър Алекс.
 Нани: Кристиано научи доста от мен
“Плашех се от него, както е от татко ти, да вземем за пример - показа португалецът в подкаст изявление за уеб страницата на Юнайтед. - Беше ме боязън да не сторя нещо неприятно. Английският ми в никакъв случай не е бил добър, а и надали в миналото ще бъде, само че тогава пък говорех още по-зле от в този момент. Но когато Фърги разбра, че съм почнал лека-полека да узнавам, все по-често идваше при мен, с цел да ми обръща внимание. И тогава към този момент научих повече за него - какво искаше от мен, кой е той самият и взаимоотношенията ни станаха по-добри.”
 Рууни за мача, който унищожи кариерата на Пике в Манчестър Юнайтед
Нани даже е возил мениджъра с колата си, защото двамата са били съседи: “Често някой от фамилията му го оставяше на гарата, след което той търсеше някой различен да го закара до такава степен. Аз споделих “ОК, шефе, аз ще те кача! Но за първи път това се случи след едно наше посещение на Фулъм. Тогава играех с извънредно самочувствие. Спечелихме дузпа, а по принцип Райън Гигс трябваше да я извърши. Аз обаче се усещах убеден в себе си и взех топката, само че пропуснах. Гигс не сподели нищо тогава. Ако бях осъществил, щяхме да поведем с 3:2. В съблекалнята Фъргюсън ме “уби”. “За какъв се мислиш ти? - ми викаше той - Кой ти е дал позволение да биеш наказателния удар? Райън!?”. След това той се нахвърли върху Гигс: “Райън, за какво го остави да шутира?”. Гигс му отговори с “Той взе топката и по този начин.” Боже господи, това беше извънреден ден. А по-късно аз го возих, само че в колата той не обели дума. Той е човек, който знае по какъв начин да се оправя с характерите на всевъзможни хората когато и да е. А по това време аз бях млад и сложен темперамент. Много научих и се трансформирах. Това е животът, би трябвало да се учиш.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР