Бившият футболист на Манчестър Сити Мартин Петров и треньорът в

...
Бившият футболист на Манчестър Сити Мартин Петров и треньорът в
Коментари Харесай

Мартин Петров и треньор на ЦСКА 1948 изкараха стаж в Ман Сити

Бившият футболист на Манчестър Сити Мартин Петров и треньорът в екипа на ЦСКА 1948 Цветомир Валериев изкараха стаж при "гражданите ". Той бе организиран от самия Мартин, а Валериев също получи шанса да се допре до един от най-хубавите тимове в международния футбол. Двамата са провели диалози с Пеп Гуардиола, Микел Артета и още доста от треньорите и експертите в клуба.

Ето и какво описа за престоя Валериев пред уеб страницата на ЦСКА 1948:

- Цветомире, преди броени дни се завърна от стаж в Манчсетър Сити, където беше дружно с Мартин Петров. Как се стигна до поканата и какво представляваше престоят ви?

- До поканата се стигна след връзката на Мартин с Манчестър Сити. С доста положителни контакти е там. Хората ни поканиха на избрани дати да присъстваме на техни тренировки, да разясняваме с щаба неща, които ни интересуват.

- Ти си експерт във видео разбора, естествено, интересуваш се и от треньорство като цяло, какво те впечатли в твоята тясна област?

- Впечатли ме отношението им към работата, към дейталите, размерът от работа, която правят. Съответно технологиите, които употребяват. Все отново Ман Сити са на върха на пирамидата. При тях всичко е топ.

- Космическо равнище?

- Космическо. Няма база за съпоставяне с други клубове.

- С кои хора в Манчестър Сити комуникирахте, с какво ви впечатлиха, изобщо земни хора ли са?

- Изключително земни хора. Дори когато беше Великден там, хората ни отделиха нужното време. Показаха нужното почитание, успяхме да приказваме по въпросите, които ни интересуват. Иначе контактувахме с Гуардиола, с помощника му Артета, който ни отдели много време. С Лоренцо Буенавентура, който също е в щаба на Гуардиола. Чики Бегиристайн (б.а. състезателен шеф на Сити) ни отдели време. Беседвах с хора от възстановителния екип.

- Успя ли Мартин са се възпламени по треньорската специалност, до момента повече мениджърство го влече, само че не е късно?

- Трябва да го питате него. Но несъмнено има искра в посока треньорство. Времето ще покаже накъде.

- Може ли са каже, че си научил за тези дни нещо ново, нещо мощно, нещо, което няма къде другаде да научиш?

- Разбира се! Всеки досег до такива хора, до работата им, до духа, който витае в Англия, постоянно е потребен.

- Какво е отношението към Мартин, разкажи от първо лице?

- Видях с очите си! Въпреки че той игра в Манчестър Сити по времето, когато планът занапред стартираше, Марто получава голямо почитание освен от хората в клуба. Много почитатели го стопират, дава подписи, много е известен.

- Гледахте ли мачове?

- Да, присъствахме на мача, в който Сити победи Тотнъм за състезание с 1:0. После бяхме и на „ Олд Трафорд “, Сити победи 2:0 Юнайтед. Имахме шанс с програмата.

- Явно и вие сте на кадем?

- Едва ли ние сме повода, само че в границите на майтапа - очевидно сме на кадем.

- Бербатов обича да пуска клипове с Мартин, когато тимът му бие, само че тогава май нещо замлъкна?

- Те двамата имат задявка. Тогава Мартин му върна майтапа, само че медиите не го отразиха. Бербата си „ получи дозата “.

- Кой ще е първенец - Сити или Ливърпул?

- Сити ще удържи преднината?

- Какво знаят в Сити за българския футбол, въпреки ме за жалост преди време Бегиристайн и Гуардиола играеха с българи и против българи, а в този момент ни няма доста на картата?

- В интерес на истината доста за български футбол не сме говорели. Повече ние ги слушахме за футбол. Иначе всеки знае Стоичков, играли са с него, няма какво да разясняваме. Повече обаче беше обвързвано с тяхната работа.

 Цветомир Валериев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР