Бившият футболист на Левски Емил Спасов даде интервю пред “Тема

...
Бившият футболист на Левски Емил Спасов даде интервю пред “Тема
Коментари Харесай

Бивш футболист на Левски: Отборът играе най-добрия си футбол от години

Бившият футболист на Левски Емил Спасов даде изявление пред “Тема Спорт ”, в което показа упованията си за реванша на “сините ” против израелския Апоел (Беер Шева) от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Славното крило на столичани приказва за първия мач и по какъв начин би трябвало да подходи отборът в идната среща.

“Надявам се Левски да се показа на положително равнище, както бе в първия мач в Израел. Плюс това футболистите ще имат гореща поддръжка от публиката, тъй като стадион “Георги Аспарухов ” още веднъж ще бъде претъпкан. Има еуфория и раздвижване. Отборът играе най-хубавия футбол спрямо предходните години. Може би изключението бе в последния мач против Ботев (Враца). “Сините ” разочароваха, само че е обикновено играчите да са малко отпуснати след мощния мач против Апоел (Беер Шева), да играят по-лежерно и да се пазят за реванша, тъй като е неприятно с травмите, които се получиха. Трябва да се внимава, тъй като скамейката не е толкоз дълга и лисват равностойни футболисти ”, съобщи Спасов.

“Искрено се надявам играчите да са пределно мобилизирани и да се хвърлят, тъй като реваншът е извънредно значим. Видяхте, че очевидно и умората е натежала в отбора и се отсрочи идната среща в шампионата против Пирин (Благоевград). Стигане до плейофите е крачка в развиването на тима, ходене нагоре и трупане на самочувствие. След това идва престижът против Айнтрахт (Франкфурт). Тежък чоп, тъй като немските тимове не подценяват никой. Единственият плюс е, че още ще са изиграли единствено два публични мача, само че не би трябвало да се заблуждаваме. Преди години и ние по този начин мислехме за Щутгарт, само че по-късно два пъти ги отстранихме. Нищо не се знае във футбола. Левски се намира в добра форма. Първо би трябвало да се в профил Апоел, тъй като това в този момент е най-важният мач за отбора, пък по-късно да се мисли за Айнтрахт ”, предизвести легендата на “сините ”.

“Няма по какъв начин да липсва напрежение. Все отново тимът не е придобил кой знае какъв опит, тъй като футболистите са доста млади. Дай Боже да покажат това, което могат и няма да имат проблем да отстраняват Апоел (Беер Шева). Сигурен съм, че ще се раздадат до дъно, само че е значимо всички да устоят през всичките минути. Основното нещо е да се оправят с напрежението от значимостта на срещата и цялостните трибуни. Играчите би трябвало да употребяват огромното преимущество, което им носят почитателите. Нормално е условията към тях да стават по-големи. Футбол с терзание не се играе. Всеки тим излиза за победа и който е по-уверен и покаже по-добра игра, ще победи. Няма да е елементарно за Левски, само че да се надяваме, че и шансът ще бъде със “сините ” този път ”, разяснява Спасов.

“Трябва да се осъществят най-малко 60-70 % от основаните положения. Но това е уязвимост на Левски от доста време. Не се случва за първи път да се вършат толкоз пропуски. Много мъчно се вкарват голове, пропущат се обстановките. Трябва повече централизация и оптимално да се употребяват ситуациите, тъй като в такива мачове, какъвто ще е идният, няма да имаш доста време пред вратата на съперника ”, сподели още някогашният халф./Факти
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР