Бившият футболист на Барселона Боян Къркич на 32-годишна възраст прекрати

...
Бившият футболист на Барселона Боян Къркич на 32-годишна възраст прекрати
Коментари Харесай

Обявеният за заместник на Меси спря с футбола

Бившият футболист на " Барселона " Боян Къркич на 32-годишна възраст приключи футболната си кариера. 

Още до момента в който е в юноши на каталунците, той бе разгласен за новия Меси. Но уви, не стигна даже и малко от триумфите на великия аржентинец.

За последно Къркич игра в японския " Висел Кобе ". През януари той напусна и бе тим, а в този момент поставя завършек на кариерата си. 

" Тези решения не са лесни. 12 години съм надалеч от вкъщи и се усещам осъществен професионално. Искам да се насладя на идващия стадий от живота си по-близо до фамилията си. Причината не е физически проблем. Имах три травми, само че се възвърнах. Това е чувство, това е действителността. Сега съм по-развълнуван да върша други неща, в сравнение с да продължа да играя футбол. Благодарен съм за всичко, което претърпях. Играл съм за Барселона, играл съм със страхотни играчи, печелил съм титли и съм играл в други лиги. Но съм подготвен да стартира нови неща в този момент ", сподели Къркич на особено събитие на стадион " Камп Ноу ".

Футболистът изигра 400 мача за девет клуба, отбелязвайки 93 гола. Той стартира кариерата си в " Барса ", като вкара 900 гола в детско-юношеските обединения.

Дебютира за първия състав на 17 години през 2007 година и за четири сезона вкара 41 гола в 163 мача.

След интервали в " Рома " и чартърен в " Милан " и " Аякс ", той се причисли към " Стоук Сити " с непрекъснат контракт през 2014 година. и по-късно продължи да играе за немския " Майнц ", преди да се завърне в Испания с " Алавес ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР