Бившият футболист и мениджър Пол Мърсън направи недвусмислена прогноза относно

...
Бившият футболист и мениджър Пол Мърсън направи недвусмислена прогноза относно
Коментари Харесай

Пол Мърсън: Не виждам кой ще бие Ман Сити

Бившият футболист и управител Пол Мърсън направи недвусмислена прогноза по отношение на първенеца на Англия Манчестър Сити. Според англичанина няма тим във Висшата лига, който може да отговори на класата, с която разполагат „ гражданите” и техния ментор Хосеп Гуардиола.

През уикенда „ небесносините” позволиха първа неверна стъпка в своята акция, като приключиха 2:2 вкъщи против Тотнъм. Срещата беше белязана от съществено превъзходство на първенците и някои значими решения на съдийската бригада, които директно повлияха върху развиването на мача.

„ Нека бъдем откровени – не е като Тотнъм да пристигна и да раздра Манчестър Сити на части. Те (визира „ гражданите” – б.р.) биха могли да играят на 75 % от показаното в събота и отново да завоюват удобно лигата”, съобщи Мърсън в своята постоянна колонка.

„ Това беше същински побой. Единственият извод, който Сити може да извади от този мач, е: не направихме нищо неверно.”

„ Ако бях на мястото на Тотнъм, който се избави едва-едва против Астън Вила и – дано сме точни – беше надробен в събота, то не бих се оплаквал, в случай че завърша сезона на 6-о или 7-о място. Нямат причина за мрънкане. Сити няма потребност да трансформира нищо в играта си, в случай че тя се резервира такава. Не виждам кой може да ги победи”, добави Мърсън.

„ Миналия сезон Кевин де Брюин не игра доста, а те въпреки всичко станаха първенци. Сега приказваме за състезател, който с лекост ще бъде титуляр във всеки различен отбор от шампионата, да не кажа и в света.”

„ Няма нищо сбъркано при Сити, те играха доста, доста добре. Ако продължат по този метод, останалите просто няма да им смогнат. А това беше мач против един от трите най-хубави тима в страната, който е кандидат за купата и самичък по себе си доста стабилен тим. Не беше мач против отбор от втората половина на таблицата.”

„ Сити накара Тотнъм да наподобява пъклен, пъклен несъвършен в събота и, вярвайте ми, те не са несъвършен тим, а в действителност са доста добър. Този факт задава вярната перспектива”, сподели още Мърсън.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР