Бившият футболен съдия и шеф на столичен клон на БАБХ

...
Бившият футболен съдия и шеф на столичен клон на БАБХ
Коментари Харесай

Антон Генов: БАБХ допуска административен произвол

Бившият футболен арбитър и началник на столичен клон на БАБХ изпрати до редакцията ни отговор във връзка на служебното му правно отношение с организацията.
1. Изразената от БАБХ позиция, че претекстовете за освобождението ми от организацията са свързани с обстоятелството, че не давам отговор на условията за длъжността във връзка с образуване и реализиране на дейностите за граничен надзор, е голословна. Нещо повече - тази позиция илюстрира правния нихилизъм на управлението на организацията , за което, явно, осъществяването на закона не е наложително, защото те евентуално считат, че стоят над него.
 От БАБХ обясниха претекстовете за освобождението на Антон Генов От БАБХ обясниха претекстовете за освобождението на Антон Генов
От БАБХ дадоха отговор на публично питане на Actualno.com какви са претекстовете за освобождението на шефа на столичен клон на организацията Ан...
Заповедта, с която ми е прекъснато служебното правно отношение по реда на член 107, алинея 1, т. 5 от Закона за държавния чиновник еИскам да посоча, че наредбата на член 107, ал.1, т.5 от ЗДСл е бланкетна и във всеки обособен случай органът по назначението следва да уточни съответни обстоятелства, които изпълват нейното наличие. Обективната неспособност е положение, зародило по аргументи, които са отвън волята на страните по правното отношение . В правосъдната процедура постоянно се приема, че с цел да е налице справедлива неспособност по смисъла на член 107, ал.1, т.5 от ЗДСл е належащо да са изпълнени три кумулативни условия:
1/ да е основана нова фактическа обстановка;
2/ същата да води до неспособност служителят да извършва отговорностите си по длъжностна характеристика;
3/ аргументите за тази неспособност да не зависят от волята на страните по правното отношение.
В един и същи ден - на 27.08.2020 год. изпълнителният шеф на БАБХ е издал две обособени заповеди, като с едната заповед съм възобновен на длъжността, която заемах преди незаконосъобразното преустановяване на служебното ми правно отношение, а с другата заповед приключва служебното ми правно отношение , като дружно с тази заповед за преустановяване ми се връчва и нова длъжностна характерност за длъжността „ шеф на ОД по БХ - София град ”.
 Уволниха началник от БАБХ - към този момент клиент на прокуратурата Уволниха началник от БАБХ - към този момент клиент на прокуратурата
Шеф на столичен клон на БАБХ е бил освободен от длъжността си. Става дума за някогашният футболен арбитър Антон Генов. Информацията беше опо...
С тази длъжностна характерност органът по назначението е изменил фактическата конюнктура, само че тази смяна е станала единствено и само по волята на органа по назначението и тя не води до справедлива неспособност за осъществяване на служебните отговорности от моя страна. В този смисъл са и Решение № 97 от 25.07.2019 год., постановено по административно дело № 80/2019г., по разказа на Административен съд - град Габрово, доказано с Решение № 11169 от 20.08.2020 год., постановено по административно дело № 11958/2019год., по разказа на Върховния административен съд на Република България-Пето поделение, тричленен състав.
Мога да посоча доста други решения, защото това е константна правосъдна процедура, само че се лимитирам единствено до тези две решения, защото това са двете решения с които бе анулирана предходната заповед на изп. шеф на БАБХ, с която бе прекъснато служебното ми правно отношение на същото правно съображение.
Този административен произвол от страна на управлението на БАБХ е от октомври 2017 год. до актуалният миг. До този миг служебното ми правно отношение бе прекъснато два пъти и това е третото по ред преустановяване, като до този миг и двете предишни заповеди на изп. шеф на БАБХ са оповестени за незаконосъобразни с влезнали в действие решения. Както се случи след първата незаконосъобразна заповед, след анулацията и на втората заповед, шефът на БАБХ единствено официално извърши влязлото в действие правосъдно решение и още същия ден още веднъж приключи служебното ми правно отношение.
Именно заради това настоявам, че в тази ситуация е налице характерен образец за юридически нихилизъм и административен произвол от страна на изп. шеф на БАБХ и никой не държи сметка за моето физическо и психическо положение, както и за обстоятелството, че за този интервал аз съм лишен от правото ми труд. Друг е въпросът и какви са финансовите последствия за БАБХ, защото до този миг те са задължени да заплатят всички разноски по водените каузи, както и 12 заплати за незаконосъобразното преустановяване на служебното ми правно отношение. Всичко това е за сметка на нас, на българските данъкоплатци.
Аз имам вяра в българското правораздаване. Аз имам вяра в справедливия български съд, приключва позицията си той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР