Бившият футболен рефер Христо Ристосков гостува в предаването на БСТВ

...
Бившият футболен рефер Христо Ристосков гостува в предаването на БСТВ
Коментари Харесай

Ристосков: Промяната във футбола ни зависи от клубовете, те трябва да я поискат!

Бившият футболен рефер Христо Ристосков гостува в предаването на БСТВ " Червен картон ", където приказва за идния на 12 октомври Конгрес на БФС.

Ето какво сподели той:

Кой става и кой не става, ще то покаже времето. Това по отношение на думите на Венцеслав Стефанов за Бербатов и за неговия екип. Футболът изхабява. Господин Стефанов е във футбола много години, очевидно и той е поизхабен. Бербатов има три съществени стълба, върху които стъпва доста крепко и солидно. Не лъже, не краде и не пие - това са! Трябва да направи две неща, с цел да завоюва - да излезе с зов към клубовете и да каже, че ще води борба против корупцията и шуробаджанащината. Корупцията постоянно се появява при хора, от които нещо зависи. Никой не е венчан за този пост. Михайлов споделя, че има поддръжката на 300 клуба. Нека да излезе и да ги завоюва, бюлетините да се преброят като хората, пред мониторинг на ФИФА и УЕФА. А не в тъмна стаичка, както предишния път, когато унижиха Любо Пенев.

Аз му се обадих на Венци по време на арестите на тези от ФИФА през 2015-а години. Питах го Боби Михайлов сега на гарата ли спи от боязън, а той ми се хили. Половин минута се хили по телефона - " хи-хи-хи "... Онези ги осъдиха, взеха им парите и в този момент връщат 200 милиона $ на ФИФА за 5 години. Ние тук не можем да извършен едно следствие на един второкласен началник.

Не може БФС да няма електронно картотекиране. Да ми се разкарват с някакви папки през 2021 година. В кое време живеем?

Клубовете на схванат едно - те са движещата мощ на българския футбол. Ще има смяна, в случай че се трансформират те. Не е правилно, че са във феодална взаимозависимост. Пожелавам шанс на Бербатов. А Михайлов го поучавам да си тръгне, до момента в който е време. Аз съм сигурен, че клубовете желаят да се трансформират. Промяната би трябвало да пристигна.

За съдийството какво да приказваме, откакто самият спонсор на шампионата се оплаква от него? И то не веднъж, а всяка седмица. Какво стана с парите, които идват от УЕФА за образование на реферите? И какво, да се вършим на пишман хотелиери ли? Я отвори в този момент Лечков, поискай да си резервираш стая в хотела му в Сливен. Не е в системата... Венци да не ми изяснява какъв брой неприятно си ръководят парите Мартин Петров и други, а да огледа неговите, сегашните. Бербатов и момчетата нищо не са навредили на българския футбол.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР