Бившият френския национал Патрис Евра разкри, че като тийнейджър е ...

Бившият френския национал Патрис Евра разкри, че като тийнейджър е

Ужас: Евра бил жертва на сексуално насилие като тийнейджър

Бившият френския национал Патрис Евра разкри, че като тийнейджър е бил жертва на полово принуждение от страна на преподавател, само че едвам в този момент споделя с околните си и публиката травматичния случай.

40-годишният някогашен състезател на Ювентус, Манчестър Юнайтед и Монако разкри това пред Дъ Таймс преди публикуването на своята автобиография "Обичам тази игра ".

обвързвани публикации

"Когато в началото направихме книгата, не описах цялата история, тъй като към момента се усещах компрометиран и изплашен какво ще си помислят хората. Сега желая да го кажа, тъй като не желая други деца да бъдат в моята обстановка и да се срамят от себе си, да си мислят, че не са задоволително смели, тъй като не става въпрос за храброст, а за това да си душевен подготвен да приказваш за това. Искам децата да не упрекват себе си, тъй като аз постоянно упреквах себе си. Не се тормозя да кажа, че в протежение на доста години се усещах като страхливец, тъй като в никакъв случай не описах за това и ми тежеше ", показа Евра.

Победителят в Шампионската лига от 2008 година е роден в Дакар, Сенегал, само че израства в градче край Париж, като за прочут срок живее в дома на преподавател, с цел да съкрати пътуването си до учебно заведение. Едва преди няколко седмици Евра е споделил на майка си какво е сторил въпросният преподавател.

"Чак в този момент, когато съм на 40 години, ѝ споделих. За нея бе огромен потрес. Много яд. Тя сподели, че съжалява и че не би трябвало да поставям това в книгата си. Но аз ѝ обясних, че не го върша за мен, а поради другите деца и тя ме разбра ", сподели Евра, който години след случая е отрекъл, че той се е случил, когато на 24 години като футболист на Монако е получил позвъняване от полицията. "Винаги съм съжалявал за това, тъй като можех да оказа помощ на толкоз доста хора ", добавя Евра.

Източник: gol.bg