Бившият френски президент Никола Саркози беше признат за виновен в

...
Бившият френски президент Никола Саркози беше признат за виновен в
Коментари Харесай

Бившият френски президент Саркози получи присъда от една година затвор за незаконно финансиране на кампания през 2012 г.

Бившият френски президент Никола Саркози беше приет за отговорен в сряда от апелативен съд в Париж за нелегално финансиране на акция поради несполучливата му кандидатура за преизбиране през 2012 година, потвърждавайки предходно решение на по-нисша инстанция.

Той беше наказан на присъда от една година затвор, половината от която е условна, която може да бъде изтърпяна посредством различни средства като носене на електронна гривна, без да влиза в пандиза.

Саркози беше наказан на една година затвор през 2021 година, когато за първи път беше приет за отговорен, само че това беше спряно, до момента в който той започва обжалването си.

Саркози, който беше президент от 2007 до 2012 година, остана авторитетна фигура измежду консерваторите и е в другарски връзки с президента Еманюел Макрон - макар поредност от правосъдни процеси и следствия, свързани с разнообразни правни въпроси, свързани с финансирането на неговата акция.

Той постоянно е отричал обвиняванията, че неговата партия Les Republicains...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР