Бившият фотожурналист и настоящ художник Светлозар Недев ще покаже изложбата

...
Бившият фотожурналист и настоящ художник Светлозар Недев ще покаже изложбата
Коментари Харесай

Творецът, израснал в най-цветната къща, идва в Пловдив

Бившият фотожурналист и сегашен художник Светлозар Недев ще покаже изложбата си „ Танцуващи мемоари “ на 21 февруари от 18 часа в изложба “AK Glass of wine “. Творецът, който живее в Стара Загора, ще подреди нереални пана в смесена техника и акрил. Те са с размери 100/100, 90/70, 50/60 и 30/30.

Това е първата му галерия в Пловдив след самодейността Европейска столица на културата. През 2017 той гостува с изложбата „ Адаптивна действителност “ в изложба „ Артфорум “. Старозагорският занаятчия към този момент има зад тила си към 40 независими изложения.

Светлозар Недев е бил дълги години фотожурналист. Започнал е да рисува от 33 години. Отдръпва се от тази фотожурналистиката откакто си прави изложба „ Nedev” в Стара Загора през 2012 година.



Светлозар Недев. Снимка от БНР

Казва, че е наследил афинитета към изкуството от баба си, която е била непрофесионален художник и майка си – здравна сестра, която покрива стените на 6 от стаите в къщата им в Стара Загора със фрески. Те били от борд до борд, от пода до тавана. Рисувала пейзажи в стила на съветския художник Иван Айвазовски.

Преди няколко години градът на липите стана очевидец на забавен културен феномен – татко и майка откриха обща галерия в фамилната изложба " Nedev ".

„ Куриозното е, че майка ми продаде повече картини от мен на тази галерия. И й беше мъчително мъчно да се раздели с тях “, споделя Светлозар Недев.

На изложбата в изложба “AK Glass of wine “ той е подготвил и забавен пърформанс.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР