Бившият финансов министър Владислав Горанов отправи съвет към всички партии,

...
Бившият финансов министър Владислав Горанов отправи съвет към всички партии,
Коментари Харесай

Владислав Горанов съветва партиите за бюджета: Наиграхте се

Бившият финансов министър Владислав Горанов насочи съвет към всички партии, които ще вземат участие в правенето на Бюджет 2023 да изхождат от позицията " наиграхме се ".

" Ако се внесе един план на държавния бюджет, да се запазят политиките и нищо да не се трансформира . В противоположен случай ще се стигне до наддаване с популизъм ", се аргументира Горанов в студиото на БТВ и атакува съпредседателят на Политическа партия и някогашен финансов министър Асен Василев , който трябвало да покаже къде могат да се свият разноските.
 Асен Василев: Бюджет 2023 е постна пица за пенсионери, тлъста за строители
Асен Василев: Бюджет 2023 е постна пица за пенсионери, тлъста за строители

6 млрд.лв. повече разноски са заложили от служебния кабинет

Според Горанов финансовите разноски в идващия бюджет са от Плана за възобновяване и резистентност . Ако желаеме да ги махнем, това значи, че няма да усвояваме ", добави той.

Владислав Горанов разкритикува ограниченията и обезщетенията на калпак , а не съсредоточено към нуждаещите се, в това число и мярката за отстъпка за горивата. " Инфлацията не може да се гаси посредством разпределяне на пари на калпак, това се отнася и за бизнеса, и за семействата. Бюджетът не е безпределно еластичен ", предизвести Горанов

По думите му е имало различен, вътрешен запас в енергетиката, с който е можело да се понижат въздействията на инфлацията, само че той не е употребен.
 Двоен растеж на държавния дълг до 2025 при опазване на политиките на Василев
Двоен растеж на държавния дълг до 2025 при опазване на политиките на Василев

Над 2 пъти ще скочи държавният дълг към 2025 година - до 75,3 милиарда лв.

" Инфлацията не е причина, а разследване от политиките през годините и сега тя е предстояща. Войната в Украйна просто е повлияла на енергийните цени в Европа ".

Проблем съгласно Владислав Горанов е, че за година и половина служебни държавни управления и постоянното държавно управление на Кирил Петков дефицитът се е натрупал и е " двуцифрен, само че в милиарди " . Бившият финансовминистър не изключва да се влезе в дългова серпантина с тези настройки и бе безапелационен, че да се взима държавен дълг, с цел да се заплащат пенсии, е огромна неточност . Да " разбиваш пенсионната система " също би било неточност.
 Заплашен ли е бюджетът от ликвидна рецесия?
Заплашен ли е бюджетът от ликвидна рецесия?

Спасяването на фиска изисква фрапантни съкращения на разноските

Сериозна рецензия насочи Владислав Горанов във връзка с напъните ни за приемането в Еврозоната . Никой след приемането ни в IRM не е направил нищо и по никакъв метод представителите на страната не са посочили, че продължаваме да желаеме да вървим към Еврозоната. Това се , който е трябвало пред Урсула фон дер Лайен с изключение на за Шенген да упорства и за Еврозоната.

Според него служебният министър на финансите не може да поеме тази роля, защото президентът не е декларирал обществено, че желае приемането , а и към момента няма работещо Народно заседание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР