Бившият финансов министър в правителството на ГЕРБ Владислав Горанов е

...
Бившият финансов министър в правителството на ГЕРБ Владислав Горанов е
Коментари Харесай

Владислав Горанов опитал да мине границата с издирван джип

Бившият финансов министър в държавното управление на ГЕРБ Владислав Горанов е направил опит да напусне страната с джип, който е бил разгласен за интернационално търсене, оповестиха електронните медии.

Той е дошъл на граничен пункт " Калотина ", пътувайки за Сърбия с първокласен автомобил, разгласен за търсене. Вписването в масивите било осъществено от Русия. Според документите, търсеният автомобил бил лизингов, а като ползвател бил вписан Горанов.

Граничните служители на реда го уведомили, че има проблем с колата и го помолили да отбие и да изчака за детайлна инспекция. Той обаче направил противоположен завой и своеволно се върнал навътре в страната. По-късно Горанов се върнал на пункта с друга кола и минал границата за Сърбия.

Вчера стана ясно, че търсената колата е открита. От Министерство на вътрешните работи вършат и инспекция на Горанов за непокорство на полицейско предписание. Проверяват се и дейностите на граничните служители на реда, които са пуснали Горанов да излезе от страната при повторното му появяване на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ".

Оправданията на Горанов са, че автомобилът е закупен чисто нов през март 2020 година и е регистриран от " Мото Пфое " в КАТ. Бившият финансов министър твърди, че колата не е благосъстоятелност на лизингополучателя, а на компанията. По думите на Горанов граничният служител на реда е записал автомобила и му споделил, че се търси, без да му даде спомагателна информация от кого и за какво.

" Джипът на Владислав Горанов е изцяло постоянен. Купен е от Хамбург от формален дилър на " Тойота " и всички документи са налични. Просто някой е направил двойник на тази кола и той се търси в Русия ", изясни шефът на " Мото пфое " Атанас Фурнаджиев пред Нова тв.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР