Бившият финансов министър Риши Сунак потвърди, че ще се кандидатира

...
Бившият финансов министър Риши Сунак потвърди, че ще се кандидатира
Коментари Харесай

Сунак се кандидатира за лидер на консерваторите, но срещу кого?

Бившият финансов министър Риши Сунак удостовери, че ще се кандидатира за водач на Консервативната партия , оповестява БиБиСи. Това се случи след дни на спекулации, по време на които той натрупа поддръжката на над 100 депутати.

В обява в Twitter той написа, че Обединеното Кралство е велика страна, само че сега се намира в тежка икономическа рецесия. По думите му тъкмо затова ще се кандидатира за водач на консерваторите и министър ръководител. Искам да оправя стопанската система, да обединя партията и да дам доста на страната , добави Сунак.

Обещавайки да извърши манифеста от 2019 година, който завоюва на торите 43,6% от гласовете, Сунак увери, че под негово управление ще има " честност, професионализъм и отчетност на всяко равнище на ръководство ". Изборът, който нашата партия прави в този момент, ще реши дали идващото потомство британци ще има повече благоприятни условия от предходното, добави той.
 Сунак любимец за идващ английски министър председател
Сунак любимец за идващ английски министър председател

Събра минимума от 100 гласа измежду депутатите

Bившият заместител на Борис Джонсън Доминик Рааб даде обещание поддръжката си за Риши Сунак, заявявайки, че не може да поддържа Джонсън като министър-председател, до момента в който продължава следствието на Partygate. По думите му Сунак има двойно повече поддръжка, в сравнение с Джонсън, в това число " огромни имена " като Саджид Джавид, Стив Бейкър и Кеми Баденок.

Рааб означи, че Сунак бе министъра, който преведе страната през Covid-19, избави милиони работни места и избави бизнеса. " Той е и политикът, който изложи ясно верния проект за реализиране на финансова непоклатимост, непоклатимост на пазара, понижаване на инфлацията и лихвите и за ориентиране на страната напред, сподели още Рааб.

Бизнес секретарят Джейкъб Рийс-Мог пък съобщи, че има огромна поддръжка за някогашния министър председател Борис Джонсън и че той ще бъде водач на Консервативната партия, затова евентуално ще се завърне като министър-председател. Това идва на фона на известия в неделните вестници, че той може да няма значимите 100 поддръжници, нужни, с цел да стигне до последните двама. Той добави, че хора, грижещи се за акцията на Джонсън, са удостоверили, че някогашният министър председател ще събере нужната поддръжка.
 И без оповестена кандидатура Борис Джонсън има нужните 100 гласа
И без оповестена кандидатура Борис Джонсън има нужните 100 гласа

Консерваторите имат за цел да изберат нов партиен водач и министър-председател до 28 октомври

Двамата основи претенденти за водачи на консерваторите и премиерския пост в страната, Риши Сунак и Борис Джонсън, са се срещнали през миналия ден. Техните щабове не разкриват какви са били тематиките им на диалог.

Припомняме, че като министър-председател след едвам 45 дни на поста. 

Тя уточни, че е встъпила в служба във време на " огромна икономическа и интернационална неустойчивост " и че не може   да извърши мандата , за който е била определена от Консервативната партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР