Бившият финансов министър разказа за схема, при която лекари са

...
Бившият финансов министър разказа за схема, при която лекари са
Коментари Харесай

Асен Василев: Лекари слагат стент на пациенти, само за да източват здравната каса

Бившият финансов министър описа за " скица ", при която лекари са слагали стент на пациенти, единствено и само с цел да източват здравната каса, а не тъй като те са имали потребност.

" Събирате се хора с рейсове сякаш за профилактичен безвъзмезден обзор, след което лекарите на избрани лечебни заведения имат квота на всеки десети да му сложат стент. Това значи, че индивида здрав или болен, ти му слагаш стент за точене на пари от касата и му съкращаваш живота с 4-5 години. Това го вършат лекари, които са дали хипократова клетва.

Безумни неща има, които се виждат, просто не е окей да се описват, доста е грозно това, което се вижда от вътрешната страна. " Това разяснява съпредседателят на " Продължаваме промяната " и някогашен финансов министър Асен Василев в предаването " Денят с Веселин Дремджиев " във връзка изявлението на сътрудника му Кирил Петков пред Сашо Диков, в което той даде образци за превзетата страна, в това число, че когато стана министър председател, чиновници Националната работа за защита (НСО) са го следили и все пак той не е могъл да ги смени.

В отговор на въпрос не е ли належащо да се приказва за недъзите в страната, Василев означи, че постоянно е вярвал, че работата на " Продължаваме промяната - Демократична България " е тези неща да ги изчистят, а не " да вървим да стресираме хората и да им описваме какъв брой е неприятно, те по тази причина са ни избрали ".

Все отново даде два образеца за " туморни формирания " в две разнообразни сфери. По думите му влизайки в Националната организация за приходите (НАП) през 2021 година, откакто беше назначен за длъжностен министър на финансите, дружно с назначения от него за началник на приходната организация Румен Спецов са заварили, по думите му, доста добре проведена система за кражба на компании, при която на компаниите им се съставяли фиктивни актове, или им се задържало Данък добавена стойност, не им се прибирали заплащания и така нататък, след което компанията апелира, а по-късно редът е да мине през вътрешно обжалване в Национална агенция за приходите.

" Вътрешното обжалване беше напълно превзето и това е моментът, в който вътрешното обжалване седи и чака и някой върви при съответната компания да я изнудва и да каже " тук в този момент ще продадете компанията, или ще извършите едно, второ, трето и ще решим казуса " и той в никакъв случай няма да стигне до съд ", посочи Василев и увери, че това нещо е било прекъснато, " постави му се хикса и този отдел беше измит ".

Запитан по какъв начин си изяснява оставането на Спецов като началник на Национална агенция за приходите и при служебното държавно управление на Димитър Главчев, Василев разяснява, че съгласно него след " фиаското по време предходните служебни кабинети, мисля, че има схващане, че някой би трябвало да събира налозите професионално и че Национална агенция за приходите под управлението на Румен Спецов се оправя сносно с тази задача ".

На въпрос по какъв начин си изяснява това, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов " в четни дни ви прави похвали, а в нечетни дни ви подлага на критика, Василев означи, че Борисов доста ясно си давал сметка, че методът, по който се води финансовата политика през последните няколко години " в действителност е доста добре призната и от компаниите, и от българското общество и дава доста положителни резултати ". Освен това по думите му водачът на ГЕРБ е обезпокоен, че тази политика носи политически дял на " Продължаваме промяната - Демократична България, а също по този начин, че обединението не отстъпва от основни неща, давайки образец с програмата за общините.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР