Бившият финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов, който е сред

...
Бившият финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов, който е сред
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Божков да се връща от Дубай и да говори, не ми пука от нищо

Бившият финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов, който е измежду българите, включени в листата " Магнитски ", съобщи в " Денят стартира ", че не се тормози от оповестените планове на Васил Божков да се върне в България и да свидетелства като предпазен очевидец.

Ексфинансовият министър за следващ път съобщи, че изказванията на Божков, че е давал пари на Горанов, с цел да може да развива хазартен бизнес " на мира ", не дават отговор на истината и съобщи, че за него персонално е по-добре процесът да завърши, с цел да е ясно всичко.

" Нямам от какво да се тормозя, защото изказванията в защитната теза на Божков са погрешни. Оттам нататък и за мен е по-добре този развой да завърши. Това, което той развива като защитна теза, е негово право. Лично за мен, като обиден в процеса и наклеветен от него, ще е преференциално процесът да премине през всички етапи, с цел да е известно на всички какво се е случило. Стоейки в Дубай, той не оказва помощ на този развой. Не знам за какви нови предпазени очевидци става въпрос, само че няма по какъв начин да има очевидци на нещо, което не се е случило. Нека някой, който има да каже нещо фактически, да пристигна и да свидетелства, с цел да премине този развой и да се види. Да заповядат новите очевидци, не виждам за какво търсите конспирация в това. Да заповяда господин Божков. Няма никакви дейности в Народното събрание, свързани с смяна на законодателството. Ако се върнете обратно в историята, ще видите, че нито една част в системата за облагане на
хазарта, не е променяна в интервала, за който твърди Васил Божков ", съобщи Горанов.

Той сподели още, че е задействал процедура за обжалване на включването му в листата " Магнитски " и че е в контакт с американските управляващи.

" Това е административна глоба, направена от администрацията на Съединени американски щати в границите на тяхното законодателство. Не съм горделив от обстоятелството, само че не преставам да считам, че информацията, на база на която съм в листата, американските управляващи са подведени от изказвания ", сподели Горанов.

Той позволи, че включването му в листата " Магнитски " може да има общо с Васил Божков или с механизма за надзор на основния прокурор.

" Предполагам, че би могло това да се свързва още веднъж с Васил Божков, само че не мога да го настоявам. Факт е и, че в този интервал имаше ангажимент от страна на ГЕРБ в поддръжка на законодателството, обвързвано с контрола на основния прокурор. Факт е, че нещата се случиха в края на един парламент, който не съумя да материализира това. Дали нещата са свързани - не желая да си притурям такава значителност ", сподели Горанов.

Към момента Владислав Горанов удостовери, че остава член на ГЕРБ и оказва помощ на съпартийците си с експертни съвещания по финансовата политика, когато го потърсят за помощ. Каза още и, че поддържа връзка и с водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Относно правенето на Бюджет 2023 Горанов разяснява, че ще доста мъчно страната да се върне към постоянни финанси. Припомни, че България е била известна с благоразумната си фискална политика след рецесията от 1997 година

" Много бързо забравихме ценностната система да сме консервативни и да се стремим да харчим толкоз, колкото изкарваме. Подобен вид политика, която докара до това служебното държавно управление да разкрие една зашеметяваща сметка от 12 милиарда лева недостиг, е неприемлива, неприемлива и е доста по-лесно да разпуснеш обществените финанси, изключително във фрагментиран парламент и с министър на финансите, който има друга позиция във връзка с това какъв брой би трябвало да се харчи, и в този момент упражнението ще е доста по-сложно да се опитаме да върнем сметките в естествените граници ", съобщи Горанов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР