Бившият финансов министър нарече случващото се сравнително пошъл политически фарс

...
Бившият финансов министър нарече случващото се сравнително пошъл политически фарс
Коментари Харесай

Асен Василев не познавал обвинения за контрабанда Стефан Димитров, а само Петя Банкова

Бившият финансов министър назова протичащото се " относително вулгарен политически фарс "
Асен Василев сподели, че не познава Стефан Димитров, а единствено Петя Банкова. Пред публицисти някогашният министър на финансите Асен Василев, който участва на съвещанието на краткотрайната комисия за следствие на корупционните практики в Агенция " Митници ", съобщи, че не познава Стефан Димитров, а познава единствено Петя Банкова.

По време на съвещанието по-рано ръководителят на Държавната организация " Национална сигурност " Пламен Тончев сподели, че единствено една връзка сред министъра на финансите (Асен Василев) и Стефан Димитров, която е за назначение на Недан Хаджиев за шеф на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи - Хасково.

Аз не мисля, че някой атакува Асен Василев, мисля, че това, на което сме очевидци, е относително " вулгарен политически фарс ", сподели Василев, представен от Българска телеграфна агенция.

Той уточни, че като заместник-директор в Агенция " Митници " Петя Банкова е работила " извънредно добре с непознатите сътрудници ". Василев изясни, че тогава Банкова е била виновна за това да има скенери на граничния пункт " Капитан Андреево ", както и да има непознати митничари. Чужди митничари към този момент има - от Съединени американски щати, чакат се този месец да дойдат от Англия, знаете че имаме диалози, които се организираха на равнище министър председател с Еманюел Макрон, разяснява той. По думите му тя е водила непознати митничари по границата и е била съществена връзка с непознатите митнически служби. Беше разумно, защото това е политиката, която желаеме да организираме, тя да бъде назначена за началник на Агенция " Митници ", след сливането на организацията и отиването на Павел Тонев в Министерство на финансите.

Има разследване, има и съд, те би трябвало да открият обстоятелствата, разяснява Асен Василев. Той бе безапелационен, че това, което те са видели от позиция на професионализма на Банкова - са рекордни хванати количества опиати, суми на границата и рекордно хванати колета за цигари. Василев уточни, че създаването на ДАНС е почнала по времето на служебния кабинет и дефинира като скандално действието на този канал в продължение на две години. По думите му разумният въпрос е кой тогава е покровителствал този канал.

С вътрешния министър съм провел един диалог за Недан Хаджиев, предвид на това, че когато той бе началник (на ОД на Министерство на вътрешните работи в Хасково бел.ред.) бе най-ниското равнище на платен избор, обясни Василев. Разговорът беше извършен един месец преди локалните избори в Хасково да се понижи купеният избор в подтекста на това, че тогава смени 20 шефа на регионалните дирекции.

Василев разяснява и предложенията за промяна на външния министър Стефан Димитров и на земеделския министър Кирил Вътев и дефинира това като невиждано. " Трябва да питате премиера и надлежно президента, който би следвало да издаде новите укази, какво постанова тези смени ", сподели още Асен Василев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР