Бившият финансов министър на Гърция Янис Варуфакис трябваше да бъде

...
Бившият финансов министър на Гърция Янис Варуфакис трябваше да бъде
Коментари Харесай

Мъже с качулки нападнаха и счупиха носа на бившия гръцки финансов министър Янис Варуфакис

Бившият финансов министър на Гърция Янис Варуфакис трябваше да бъде признат в болница със строшен нос, откакто нощес в Атина бе атакуван от мъже с качулки, съобщи ДПА.

 

Група от двадесетина души са видели левия опозиционен политик в ресторант, оповестяват през днешния ден няколко гръцки медии.

 

Първоначално 61-годишният Варуфакис бил обиждан от улицата. След това той излязъл на открито, където няколко мъже с качулки го нападнали, повалили го на земята, ритали го и го удряли с юмруци в лицето, като му счупили носа, което наложило Варуфакис да бъде признат в болница.

 

Бившият финансов министър изрази благодарността си в Туитър за солидарността, която получи след нападението. Той също по този начин отхвърли информацията, че нападателите са от крайнолеви групи.

 

„ Те не бяха анархисти, леви, комунисти или членове на каквото и да било придвижване “, написа в Туитър на британски

 

„ Бяха наемни бандити  (и изглеждаше така), които неумело се позоваха на лъжата, че съм предал на тройката (бел.ред. интернационалните кредитори на Гърция - Европейска комисия, ЕЦБ, МВФ). Няма да им позволим да ни разделят. Напред! “

 

Неговата партия Мера 25 дефинира нападението като " фашистко ".

 

Преподавател по стопанска система, който не беше добре прочут в интернационален проект по това време, Варуфакис попадна в светлините на прожекторите по време на дълговата рецесия през 2015 година, когато беше гръцки финансов министър. В момента е депутат.

 

 

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР