Бившият финансов министър Асен Василев е получил най-много преференции на

...
Бившият финансов министър Асен Василев е получил най-много преференции на
Коментари Харесай

Асен Василев е с най-много преференции

Бившият финансов министър Асен Василев е получил най-вече преференции на изборите в неделя. Той бе лидер на листата на " Продължаваме промяната " в столичния 23 МИР. Василев е събрал 11 182 гласа съгласно неокончателните резултати. Другото лице на партията – Кирил Петков, е събрал 9472 персонални гласа в 24 МИР.

В 25 МИР, където по традиция е така наречен лидерска борба, лидер на листата бе рапърът Христо Петров – Ицо Хазарта. Той е получил 6833 преференции. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе лидер в същия регион, има 4960 персонални гласа. Корнелия Нинова пък е събрала едвам 1224 желания.

Най-много преференции в ГЕРБ е събрал претендентът Стефан Апостолов. Той е наследник на кмета на Симитли Апостол Апостолов, някогашен футболен арбитър и не за първи път се трансформира в първенец по преференции. Той е претендент от Благоевград, където е получил 6763 персонални гласа. Освен с множеството преференции Апостолов е прочут и с компликациите при изчитане на текст от трибуната на Народното събрание.

Пак в Благоевград лидер на листата на Движение за права и свободи беше Делян Пеевски, който бе повдигнат за народен представител макар санцкии по закона " Магнитски ". В този регион той е събрал единствено 286 преференции. В другата област, където бе подложен преди всичко, Велико Търново, Пеевски има единствено 184 гласа. Водачът на листата на " Демократична България " Христо Иванов е събрал 598 персонални гласа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР