Бившият европейски клубен шампион Цървена звезда и останалите 15 първодивизионни

...
Бившият европейски клубен шампион Цървена звезда и останалите 15 първодивизионни
Коментари Харесай

Цървена звезда също, както други, поднови тренировките

Бившият европейски клубен първенец Цървена звезда и останалите 15 първодивизионни отбора възобновиха тренировки в понеделник, откакто държавното управление на балканската страна отслаби някои от ограничаващите си ограничения за преодоляване на пандемията от COVID-19.

Сръбската футболна асоциация ще реши в сряда по кое време и в какъв формат ще бъде възобновена лигата, като мениджърът на „ звездашите “ Деян Станкович, чийто отбор в на върха в класирането, призна, че е бил благополучен от това да види играчите си след близо два месеца под карантина. „ Ние поддържахме връзка по телефона и в обществените мрежи, само че е ужасно да ги видя още веднъж на подготвителното игрище, нямаме самообладание да стартираме на цялостни обороти. Това е знак, че принуждаваме ковид да отпусне своята хватка, само че най-важното нещо е всички сфери на живота да се завърнат към естествения си темп “, показа 41-годишният ментор, който завоюва Шампионска лига през 2010 с екипа на Интер.

Някои магазини, заведения за хранене и кафенета отвориха още веднъж порти в сръбската столица в понеделник, като на спортистите им бе разрешено да упражняват още веднъж на открито, само че изключителното състояние в страната, в това число всекидневните вечерните часове, към момента е в действие. Всекидневните вечерни часове от 18:00 до 05:00 часа сутринта евентуално ще бъдат свалени тази седмица, само че градският превоз в Белград остава неразрешен. Сърбия досега има регистрирани 9 464 случая на болестта и 193 жертви. Ръководни лица от Сръбската футболна асоциация посочиха, че шампионата ще бъде възобновено в края на май или началото на юни, и президентът на федерацията Славиша Кокеца показа, че ще зависи от клубовете да решат дали желаят сезона да бъде скъсен.

„ Попитахме всички първодивизионните и втородивизионни клубове да гласоподават дали желаят да играят още четири кръга до края на постоянния сезон или да останат с 11-те оставащи. Ще следваме болшинството. Ако стигнем до вид с четири кръга, ще се консултираме с клубовете по отношение на евентуално решение на футболната асоциция за удължение на първите две дивизии “, показа Кокеца пред локалната осведомителна организация Танджуг. Шампионът Цървена звезда, който стана притежател на КЕШ през 1991, води в шампионата с 69 точки от 26 мача, на 11 пред градския си противник Партизан. След 30-те срещи от постоянния сезон, лигата ще се раздели на две – турнирен плейоф, включващ първите осем в класирането и плейоф за изпадане, включващ останалите осем отбора. Отборите играят един против различен един път във формат групова фаза в плейофите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР