Бившият еврокомисар и главен преговарящ за Брекзит“, Мишел Барние, иска

...
Бившият еврокомисар и главен преговарящ за Брекзит“, Мишел Барние, иска
Коментари Харесай

Главният преговарящ за „Брекзит“ иска да е президент на Франция

Бившият еврокомисар и основен договарящ за „ Брекзит “, Мишел Барние, желае да се кандидатира за президент на Франция на дясноцентристките републиканци на изборите следващата година, съобщи ДПА.

„ Предстоят предизвикателни и съществени времена. Стремя се да бъда президент на помирена Франция “, сподели Барние пред тв канала TF1. Той заяви за интереса си към френската политика през предишния декември.

Първоначално обаче ще би трябвало да надделее против вътрешната конкуренция, с цел да бъде повдигнат за претендент от партията на някогашните президенти Жак Ширак и Никола Саркози, наричана по-рано Съюз за национално придвижване. Формацията се преименува на „ Републиканците “ през 2015 година.

Дипломатът бе претрупан с договарянията на Европейската комисия за излизането на Англия от Европейски Съюз, откакто страната гласоподава в интерес на напускането на блока през 2016-а. В тази своя роля Барние подписа договорка за „ Брекзит “, която влезе в действие през 2019 година, след поредност от кръгове на договаряния с английските си сътрудници.

През януари той бе назначен за специфичен консултант на комисията на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Преди да се реалокира в Брюксел, Барние е заемал поста на френски външен министър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР