Бившият енергиен министър на Украйна Иван Плачков разказа по Нова

...
Бившият енергиен министър на Украйна Иван Плачков разказа по Нова
Коментари Харесай

Бивш енергиен министър на Украйна: Имаме ток само по 3-4 часа, някъде по 5

Бившият енергиен министър на Украйна Иван Плачков описа по Нова телевизия по какъв начин оцеляват украинците след ракетните удари на Русия по енергийната система на страната. „ Имаме ток по 3-4 часа, на някои места и по 5 часа. Температурите са към минус 3, минус 5 градуса. Хората се топлят на дърва, някои напущат градовете и отиват по селата ”, описа той.

След  11 ракетни удара и прекъсване на атомните централи, Украйна е била в положение на блекаут, само че се възвръща последователно, сподели някогашният енергиен министър. Той съобщи също, че половината от енергийната система на страната е унищожена, само че може да се възвърне за към година, година и половина, в случай че има финанскиране. Иван Плачков акцентира, че Световната банка, Европейската банка и международни компании оказват помощ доста на Украйна.

Актуални за украинците в този миг са топлите облекла и термобельото, сподели още някогашният министър. „ Няма нервност, няма неодобрение. Украйна се държи и ще победи ”, съобщи Плачков във включване от вкъщи си, което стана допустимо, тъй като има генератор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР