Бившият енергиен министър Делян Добрев посочи щетите от управлението на

...
Бившият енергиен министър Делян Добрев посочи щетите от управлението на
Коментари Харесай

Добрев: Заради управлението на ПП външният дълг ще бъде удвоен! Домакинствата обедняха с 20 мрлд. лв

Бившият енергиен министър Делян Добрев уточни вредите от ръководството на Петков и Василев, както и тежките последици за България в последния си пост за към този момент отминалата 2022-ра годината.

Сумарната вреда за късото ръководство на измамниците с бели якички е в размер на десетки милиарди лв.. Тези колосални средства за нашата бедна страна изтекоха към режима на Путин и евентуално Кирил и Асен посредством сметки в Швейцария, Холандия, офшорки и така нататък Такъв теч на народен капитал няма даже по време на основаването на външнотърговските компании в последните години на комунизма. Казано просто, тогава ограбиха България, в този момент я ограбиха двойно и тройно, разгласи във Facebook Добрев.

Ето какво написа Делян Добрев във Facebook:

В последния ден на годината е време за равносметка. Това е моментът да създадем трезва оценка на миналата година и да отправим пожелания и очаквания за новата.

Моята оценка за ръководството на " Продължаваме Промяната " и какъв брой ни коства тя е следната:

- 30% надценка поради медиаторите при покупка на газ за 2,5 млрд лв. или чиста вреда за българското общество от 750 млн лв..

- 1 лев на литър свръхпечалба на Лукойл при 2,9 млрд литра консумация за интервала март - декември или чиста вреда за българското общество от 2,9 млрд лв..

- Забавяне на тегленето на дългова емисия от Асен Василев докара до по-високи разноски за лихви в размер на 1 млрд лв.. Дългът е с матуритет 5 и 7 години, т.е. чистата вреда нанесена персонално от Асен Василев е в размер на над 5 млрд лв..

- Според средносрочната фискална рамка на Министерство на финансите, поради финансовата политика на Асен Василев в идващите 3 години ще би трябвало да се изтегли нов дълг в размер на 38 млрд лв.. За съпоставяне, всички 24 държавни управления от 1985 година до в този момент са изтеглили сумарно чист дълг все още от 37 млрд лв.. Тоест единствено за 3 години ще удвоим дълга на България в номинална стойност.

- Отдалечихме се от еврозоната. Това коства на страната ни 1 млрд лв. директни разноски на година.

 

-  Ангажиментът на " Промяната " за понижаване на въглеродните излъчвания от въглищни централи с 40% до края на 2025 година ще докара до директни загуби за Брутният вътрешен продукт в размер на 6 млрд лв. на година след 2025.

- Двойно по-голямата инфлация от междинната за Европейски Съюз докара до обедняване на семействата с 20 милиарда лв..

‼️Сумарната вреда за късото ръководство на измамниците с бели якички е в размер на десетки милиарди лв.. Тези колосални средства за нашата бедна страна изтекоха към режима на Путин и евентуално Кирил и Асен посредством сметки в Швейцария, Холандия, офшорки и така нататък Такъв теч на народен капитал няма даже по време на основаването на външнотърговските компании в последните години на комунизма. Казано просто, тогава ограбиха България, в този момент я ограбиха двойно и тройно.

Днес обаче е и ден за пожелания и очаквания за новата година. Моите за България са следните:

- Повече в никакъв случай да не ни ръководят изпечените измамници от " Продължаваме Промяната ".

- Да имаме държавно управление, а не нови предварителни парламентарни избори.

- Да влезем в Еврозоната на 01.01.2024. Това ще донесе на страната ни ниски лихви, повече вложения, повече експорт, повече туристи, по-ниска инфлация, по-малко разноски за компаниите и безчет други изгоди...

- Да влезем в Шенген.

- Инфлацията да се укроти до под междинната за Европейски Съюз. Това ще спре обедняването и ще ни върне на пътя на увеличаващите се действителни приходи и пенсии.

- А в персонално качество искам на всички здраве, шанс и триумфи. Дано свърши тази кървава война в Украйна и на света се възцари мир!

На многая лета!

Наздраве!????
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР