Бившият енергиен министър Александър Николов и един от неговите заместници

...
Бившият енергиен министър Александър Николов и един от неговите заместници
Коментари Харесай

Бивш министър от кабинета Петков и бивш шеф на Булгаргаз с обвинения за купуване на руски газ с посредници

Бившият енергиен министър Александър Николов и един от неговите заместници – Данаил Николов, както и някогашният началник на „ Булгаргаз “ в кабинета „ Петков “ Людмил Йоцов, са упрекнати за причиняване на вреди на държавния газов снабдител. Тримата са получили обвиняванията си тази заран в Националната следствена работа (НСлС), заяви Българска национална телевизия. Бившият енергиен министър е упрекнат за умишлена занемареност, а Данаил Николов - за длъжностно закононарушение.

Обвиненията против тримата са свързани със закупуването на газ за потребностите на „ Булгаргаз “ от медиатори, в това число от компанията „ МЕТ Енерджи “, чийто шеф е бил Людмил Йоцов, малко преди държавното управление на Кирил Петков да го назначи за началник на държавната газова компания.

Разработката, по която са упрекнати тримата, е стартирала още през лятото на предходната година от Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС). Още тогава стана ясно, че след прекъсването на доставките от „ Газпром “ за България в края на април страната ни е купувала още веднъж съветски газ, само че този път през медиатори, което е оскъпило цената на газта с към 30%.

Установено е, че през май месец 2022 година близо половината от газа, който България е потребила, е била доставена от частната компания „ МЕТ Енерджи “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР