Бившият директор на ЦРУ Джон Бренън остро разкритикува американския президент

...
Бившият директор на ЦРУ Джон Бренън остро разкритикува американския президент
Коментари Харесай

Ексшефът на ЦРУ се нахвърли на Тръмп заради Иран

Бившият шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Джон Бренън остро разкритикува американския президент Доналд Тръмп и твърдата позиция на администрацията му към Иран , в това число непрекъснатите рецензии на Тръмп към иранското нуклеарно съглашение, подписано със международните сили през 2015 година

Според Бренън политиката на президента подкопава опцията за " мирна политическа промяна " в Иран .

With wholesale condemnation of Iran and nuclear deal over past year, Trump Admin squandered opportunity to bolster reformists in Tehran and prospects for peaceful political reform in Iran. Bluster is neither a strategy nor a mechanism for exercise of U.S. power and influence.
— John O. Brennan (@JohnBrennan) January 2, 2018

" С безразборното наказание на Иран и нуклеарната договорка през миналата година, администрацията на Тръмп пропиля опцията да поддържа реформаторите в Техеран и вероятностите за мирни политически промени в Иран. Шумните закани не са нито тактика, нито механизъм за практикуване на американската власт и въздействие ", написа Бренън в профила си в " Туитър ".

Бренън беше шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ по време на ръководството на някогашния президент Барак Обама и е прочут като критик на външната политика на Тръмп.

Споразумението за ограничението на нуклеарната стратегия на Техеран за сметка на анулация на множеството от икономическите наказания беше едно от най-важните дипломатически достижения при ръководството на Обама, само че неведнъж беше осъждано от Тръмп, чиято администрация разгласи през октомври, че няма да удостовери, че Иран съблюдава съглашението.

 Иран прати Тръмп да се концентрира върху гладните и бездомните хора в Съединени американски щати
Иран прати Тръмп да се концентрира върху гладните и бездомните хора в Съединени американски щати

Отново огромно напрежение сред Иран и Съединени американски щати

Коментарите на Бренън идват на фона на продължващите митинги в Иран, които в началото бяха с икономическа устременост, само че се разраснаха до търсене на отговорност от режима на аятоласите. Протестите, най-големите от 2009 година, избухнаха преди към седмица поради покачването на цените на горивата и храните, както и високата безработица, инфлацията и замърсяването на въздуха. Повече от 20 души починаха при размириците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР