Бившият директор на „Топлофикация“-София Валентин Димитров се отказа от адвоката

...
Бившият директор на „Топлофикация“-София Валентин Димитров се отказа от адвоката
Коментари Харесай

Вальо Топлото се отказа от адвоката си, нямал пари

Бившият шеф на „ Топлофикация “-София Валентин Димитров се отхвърли от юриста си, тъй като нямал пари.
Това стана ясно през днешния ден в Софийски градски съд по делото за длъжностно заграбване на 4.5 млн. лв., което се води против Вальо Топлото.
Пред съда той съобщи, че не може към този момент да употребява услугите на досегашния си юрист Венцислав Дудоленски, тъй като от 2006 година насам неговите сметки и тези на брачната половинка му са блокирани и няма по какъв начин да заплати хонорара му. Димитров помоли съда да му назначи длъжностен бранител, заяви "Лекс ".
Съдия Величка Цанова изрази вяра Димитров да не бави процеса и дефинира нова дата за съвещанието – на 30 март. Междувременно ще бъде изпратено писмо до Софийската адвокатска гилдия с молба да бъде избран длъжностен бранител.
Според обвиняването Вальо Топлото е направил длъжностно заграбване, в което помагачи са му били Лина Абланска и шефката на компания „ Шибър “ Мая Стоилова. Прокуратурата твърди, че присвояването е ставало като парите от „ Топлофикация “ са превеждани на „ Шибър “ в нарушаване на Закона за публичните поръчки, сумите били повишени, доставките били ненужни, а също така цената на обособените произведения била фактурирана на части.
Това е открито с сложна счетоводна, финансова и техническа експертиза за междинните цени на тези артикули. Общо платените пари на „ Шибър “ за продукцията били 11.774 млн. лв., до момента в който съгласно заключението на специалистите междинната им цена е била 7.349 млн. лв.. Според отбраната пък не може цената на присвоено имущество да се потвърждава с експертиза, защото тя „ не е доказателствено средство и не възпроизвежда обстоятелства “.
Освен това дело, против Димитров има още едно висящо – за пране на пари на 12 млн. лева и за укриването на 2 млн. лева налози. Освен него подсъдима за укриване на 200 000 лева налози бе и майка му – Цеца Димитрова, само че делото против нея беше прекъснато след гибелта ѝ през 2011 година То към момента не е завършено на първа инстанция.
Само преди дни Вальо Топлото пък излезе от пандиза, където 3-годишна присъда за занемареност по друго дело - че е разпилял имущество на „ Топлофикация “ за над 320 000 лв., изхарчени за първокласни артикули като джет, джакузи, големи количества захарни произведения, скъпи сирена, алкохол, разнообразни аксесоари, медикаменти, хранителни добавки и други
Неотдавна той беше дефинитивно оневинен по четвъртото дело против него – за валутни закононарушения за близо 6 млн. лв., както и че не е заявил пред Българска народна банка голям брой покупко-продажби за над 16 млн. лева Промяна в законодателството декриминализира осъщественото от Валентин Димитров и в края на делото прокуратурата също отхвърли да поддържа обвиняванията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР