Бившият директор на столичната ТоплофикацияВалентин Димитров е бил освободен от

...
Бившият директор на столичната ТоплофикацияВалентин Димитров е бил освободен от
Коментари Харесай

Вальо Топлото излезе предсрочно от затвора

Бившият шеф на столичната " Топлофикация " Валентин Димитров е бил освободен от пандиза предварително в петък. Причината е, че той е работил, до момента в който е бил зад решетките, оповестиха от Министерството на правораздаването.

Вальо Топлото, както стана обществено прочут, беше наказан на три години затвор за това, че сред 2003 и 2006 година е харчил пари на сдружението за първокласни артикули, отчитайки ги непозволено като " представителни разноски ".

Зад решетките изкара година и седем месеца. Освободен е предварително, тъй като работи в пандиза и взе участие във всички спортни и културни занимания. Получил е и три награди, едната от тях за най-хубава великденска картичка.

Информацията за пресрочното освобождение на Валентин Димитров съответства с новината, че той дефинитивно е оневинен по повдигнатите му обвинявания за валутни закононарушения.

Това дело продължи 10 години, като в последна сметка градските съдии са се съгласили с районните, че осъществените от подсъдимия действия към този момент са декриминализирани.

Обвинението твърдеше, че от 20 октомври 1999 година до 25 юни 2003 година в Австрия Димитров е направил неразрешени финансови покупко-продажби за близо 6 млн. лева, както и че не е заявил пред Българска народна банка голям брой покупко-продажби за над 16 млн. лева

Срещу някогашния началник на " Топлофикация " има и две висящи каузи за пране на пари и за длъжностно заграбване на близо 4.5 млн. лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР