Бившият директор на пловдивската полиция комисар Йордан Рогачев е възстановен

...
Бившият директор на пловдивската полиция комисар Йордан Рогачев е възстановен
Коментари Харесай

Бившият директор на пловдивската полиция комисар Рогачев е възстановен на работа

Бившият шеф на пловдивската полиция комисар Йордан Рогачев е възобновен на работа, защото административният съд в Пазарджик със свое решение е спрял заповедта за краткотрайно му премахване от директорското място. Информацията удостовери за Българска национална телевизия самият Рогачев.

Това значи, че към днешна дата Йордан Рогачев е титулярен началник на пловдивската полиция, а старши комисар Петър Тодоров е зам.-директор и краткотрайно го замества, защото шефът на ОДМВР е в отпуск по бащинство.

Решението на съда е от 29 юни след подадена тъжба. В нея се твърди, че има непропорционалност сред задачата на наложеното ограничаване и конституционно обезпеченото право на държавния чиновник на труд и обществено обезпечаване.

В претекстовете си за решението магистратите показват, че незабавното осъществяване на заповедта за премахване ще има като директна последица с изключение на психологическия стрес за членовете на фамилията му, само че и един дълъг интервал от време, през който те ще бъдат лишени от приходи, в това число и от такива за поддържане на базовите потребности на двете малолетни деца, както и за обезпечаване на обикновен най-малко за естествени витални условия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР