Бившият директор на Националния исторически музей Божидар Димитров е бил

...
Бившият директор на Националния исторически музей Божидар Димитров е бил
Коментари Харесай

Разследват Божидар Димитров – сключвал в НИМ договори с роднини

Бившият шеф на Националния исторически музей Божидар Димитров е бил в спор на ползи при сключването на два контракта с щерка си и с племенниците си, оповестиха от Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ).

Става дума за договори от 2015 година с „ Акшаена -2007 “ ООД. Първият е за изработването на азбучник на сбирка в тираж от 1000 броя на стойност 19 800 лева Собственици на компанията са дъщерята на Димитров Мария и племенниците му. От КПКОНПИ означават, че музеят се е разплатил предплатено с компанията, която доставила едвам половината от каталозите с година и половина забавяне – все нарушавания на контракта.

През същата година има и втори контракт – отново за 1000 бройки от печатно издание, само че този път за цена от 15 000 лева Договорът е изпълнен в двумесечния период и на компанията е било платено.

Платежните са подписвани от Божидар Димитров, който не е упълномощил заместител за процедурите. Не е подавал и декларация за спор на ползи.

Проверявани са връзките на НИМ и със съдружие „ Плиска” на племенника на шефа. Там не е имало подписани контракти и по този начин няма спор на ползи.

Случаят не е нов. Още към пенсионирането на Димитров от Българска социалистическа партия обявиха, че то е точно поради договорите с най-близки родственици.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР