Бившият директор на Националния дворец на културата Мирослав Боршош изпрати

...
Бившият директор на Националния дворец на културата Мирослав Боршош изпрати
Коментари Харесай

Мирослав Боршош: Всички решения, свързани с ремонта на НДК за Председателството, са колективни

Бившият шеф на Националния замък на културата Мирослав Боршош изпрати писмо до медиите по отношение на изказванията на министър Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила пред Временната комисия за определяне на обстоятелства и условия за разходването на средства, предоставени целево на НДК за подготовка на българското председателство на Европейски Съюз.

Ето какво се споделя в позицията на Мирослав Боршош:

"Изнесената информация от министър Лиляна Павлова пред Временната комисия за определяне на обстоятелства и условия за разходването на средства, предоставени целево на НДК за подготовка на българското председателство на Европейски Съюз, е погрешна и непълна.

Нейните изказвания целят да отклонят вниманието от сериозното закъснение в логистичната и техническа подготовка на Председателството по аргументи, които не са от компетентността на управлението на НДК. Министър Павлова търси да оправдае несполучливия си опит за премахване на професионалното управление на НДК и подмяната му с политическо такова.

Всички решения, свързани с ремонта на НДК за Председателството, са групови и с тях са ангажирани специалисти от голям брой институции и ведомства, които са давали своите мнения в целия развой.

Категорично не споделям силовия опит около Председателството НДК да се преформулира от сполучливо работещ културен институт в мъртва инфраструктура за отдаване чартърен.

Това би било връщане към най-мрачните времена от историята на НДК ", декларира Боршош.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР