Бившият директор на Напоителни системи Юлиян Вълчев ще бъде изправен

...
Бившият директор на Напоителни системи Юлиян Вълчев ще бъде изправен
Коментари Харесай

Директор на Напоителни системи рискува затвор заради незаконен риболов

Бившият шеф на " Напоителни системи " Юлиян Вълчев ще бъде изправен на съд по три обвинявания, като делото би трябвало да стартира на 18 септември.
Вълчев в качеството си на длъжностно лице и при изискванията на продължавано закононарушение не е положил задоволително грижи за ръководенето, ръководството и стопанисването на повереното му имущество, от което последвала забележителна вреда за предприятието, споделят от прокуратурата. Освен това той е е нарушил или е позволил да се извърши нарушаване на разпоредбите по закона за опазване на рибата и другите водни организми и се е възползвал от ситуацията си в " Напоителни системи ", с цел да обезпечи полза за различен.
Разследването е открило, че Юлиян Вълчев наредил на пазача на язовир " Нови Пазар 1 " да изпусне водата от язовира, който се намира в землището на с. Стоян Михайловски и с. Памукчии, с цел да бъде осъществен икономически лов на риба на толстолоб в интерес на „ Алгеа Индъстри “ ЕООД от Девня. Така предизвикал обилни вреди на „ Напоителни системи” ЕАД - клон Черно море, в размер на 470 411 куб. м на стойност 49 003 лв.. Престъплението се санкционира с отнемане от независимост от 2 до 8 години.
Освен това Вълчев помагал за склоняването на служащи, които да ловят риба с гриб, за възнаграждение за труда им, товарене на уловената риба в микробуси на изкупвачите, претеглянето на улова на брега на язовира, продажбата й, в това число приемане на сумата за продадената риба и предаването и на шефа на „ Алгеа Индъстри “ ЕООД Денислав Стефанов. Спечеленото от риболова е в размер на 30 000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР