Бившият директор на НАП Румен Спецов се връща обратно на

...
Бившият директор на НАП Румен Спецов се връща обратно на
Коментари Харесай

Румен Спецов се връща начело на НАП с новия кабинет

Бившият шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов се връща назад на поста си.

Решението е взето от Министерски съвет в сряда, а малко преди този момент Спецов удостовери пред Нова ТВ, че е " подготвен да одобри " поканата да стане началник на данъчната администрация за повторно.

Досегашният началник на Национална агенция за приходите Борис Михайлов е отхвърлен " заради утежняване на събираемостта на приходите от Данък добавена стойност ".

Той управляваше Национална агенция за приходите сред май 2021 година и август 2022 година, като беше част от екипа на Асен Василев като министър на финансите.

Уволнението му от служебния кабинет на Гълъб Донев стана с претекста, че Спецов позволил " разминаване сред данните на Национална агенция за приходите по отношение на прогнозните и предстоящи данъчни доходи за 2022 година " и не отчел " спомагателен риск, обвързван със отговорностите на държавно сдружение към бюджета " - " Булгаргаз ".

Изборът му през 2021 година беше нападнат от ГЕРБ поради подозренията за съзнателно отбягване на данъчни отговорности от негова страна като съсобственик на компания " Гранекс трейдър ", трансферирана на малоимотно лице.

През август 2022 година той загатна, че има алтернатива да влезе и в листите на Политическа партия като претендент за депутат, само че това - нито на изборите за 48, нито за 49 Народно заседание.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР