Бившият директор на Федералното бюро за разследване (ФБР) Джеймс Коми

...
Бившият директор на Федералното бюро за разследване (ФБР) Джеймс Коми
Коментари Харесай

Първоначално Тръмп не е бил обект на разследване за руската намеса в изборите в САЩ

Бившият шеф на Федералното бюро за следствие (ФБР) Джеймс Коми е споделил, че в следствието на съветската интервенция в американските избори през 2016 година в началото са попадали имената на четирима американци, само че Доналд Тръмп не е бил измежду тях. Коми е декларирал това по време на закритите чувания на юридически комитет и комитета за контрол в Камарата на представителите на Съединени американски щати, които са се състояли на 7 декември, съобщи БГНЕС.
" Започнахме следствие на четирима американци, с цел да проверим дали е имало някаква връзка сред тези хора и опитите на Русия за интервенция в изборите. И измежду тези четирима американци претендентът за президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп не е попадал ", е споделил Коми, който не е разкрил имената на хората, за които става дума.
На 7 декември някогашният шеф на ФБР отговаряше на въпроси на конгресмените при закрити порти. След диалога с него законодателите оповестиха, че той е отказал да отговори на редица въпроси по рекомендация на юрисконсултите на министерството на правораздаването. Американският президент Доналд Тръмп е засегнат от отхвърли на Коми и е призовал той да бъде заставен да даде показания под клетва.
Американските служби за сигурност смятат, че Русия се е намесила в американските президентски избори през 2016 година. Тръмп и неговите основни съветници неведнъж са отричали съмненията за непозволени контакти с съветски публични лица по време на предизборната акция. Москва също неведнъж е заявявала, че обвиняванията към нея за интервенция в изборния развой не дават отговор на истината.
Същевременно Тръмп разгласи, че е удовлетворен от следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър по отношение на хипотетичната съветска интервенция в президентските избори през 2016 година.
" Що се отнася до Мълър, ние доста се радваме на това, което четем в пресата, тъй като не е имало никакъв скрит план. Последното, което бих желал – това е помощта на Русия по време на предизборната акция ", сподели Тръмп пред публицисти в Белия дом.
" Попитайте Хилари Клинтън за Русия, тъй като тя е финансирала " подправено досие ", за което, както разбирам, те са се опитвали да получат някаква информация и помощ от Русия ", съобщи президентът. Според него следствието на Мълър е едностранно. " Но аз мисля, че всичко се подрежда доста добре ", добави Тръмп. " Според всички отчети, които сме видели, и съгласно всички, с които към приказвал, не е имало никакъв скрит план. И това е най-важно ", акцентира стопанинът на Белия дом.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР